Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανδρέας Σεραφειμίδης – SERACLEAN: «Διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου πάγου για την προστασία της δημόσιας υγείας»

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑνδρέας Σεραφειμίδης - SERACLEAN: «Διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου πάγου για την προστασία της δημόσιας υγείας»
spot_img

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Ανδρέα Σεραφειμίδη, ιδρυτή της εταιρείας Seraclean, με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας στα βραβεία FEA 2024

Ο Ανδρέας Σεραφειμίδης Ιδρυτής της εταιρείας SERACLEAN, που ειδικεύεται στο να διατηρεί τις παγομηχανές σε κορυφαία ποιότητα, μίλησε στο Cibum με αφορμή την διάκριση της εταιρείας στα Food Expert’s Awards (FEA) 2024.

- Advertisement -

Η SERACLEAN διακρίθηκε στα Food Experts Awards 2024 στις κατηγορίες: TOP FOOD SECTOR SUPPORT SERVICES & EXCELLENT SCIENCE IN BUSINESS APPROACH. «Κίνητρο για τη διεκδίκηση ενός βραβείου FEA ήταν αρχικά η αναγνώριση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, η οποία συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της αξιοπιστίας της εταιρείας μας στο πελατειακό μας κοινό», υποστηρίζει ο Ιδρυτής της.

Διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου πάγου

Η SERACLEAN, δραστηριοποιείται στον τομέα της υγειονομικής συντήρησης παγομηχανών, που περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Η σύσταση της εταιρείας προέκυψε από την διαπίστωση της ανάγκης διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου πάγου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Το 2008 ξεκίνησε μια έρευνα με σκοπό να διαπιστώσει τον βαθμό συντήρησης των παγομηχανών, από υγειονομικής απόψεως. Η παρατήρηση και η μελέτη επικεντρώθηκε κυρίως σε σημεία που δεν ήταν ορατά με την πρώτη ματιά, με συνέπεια να μην μπορούν να ελεγχθούν άμεσα. Συλλογή στοιχείων κατέδειξε ότι παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους εφαρμόζονταν συστήματα εγκεκριμένα από διαπιστευμένους φορείς και τηρούταν ολοκληρωμένο σύστημα HACCP, υπήρχαν κενά στο σχέδιο HACCP που αφορά την αντιμετώπιση της υγιεινής των παγομηχανών.

Έτσι, για την εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών σχεδιάστηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τον ΕΟΦ σκευάσματα για την απολύμανση. Η εταιρεία το 2012 προχώρησε στην κατάθεση ευρεσιτεχνίας για την μεθοδολογία,  που έως σήμερα χρησιμοποιείται ως «πρότυπο» στις εργασίες της» εξηγεί ο κ. Σεραφειμίδης.

Και συνεχίζει: «Η εταιρεία πληροί όλα τα κριτήρια για την παροχή  υγειονομικής  συντήρησης στις παγομηχανές, με καινοτόμες πιστοποιημένες διαδικασίες ελέγχου του αποτελέσματος. Κατέχει άδεια εκμετάλλευσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας, που αφορά τη μέθοδο απολύμανσης παγομηχανών. Η κατοχή διπλώματος ευρεσιτεχνίας μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό εξασφαλίζοντάς μας αποκλειστικότητα στην αγορά, αύξηση της διαπραγματευτική μας ισχύος και ενίσχυση της εικόνας και της αξιοπιστίας της επιχείρησης.

Στην μέχρι τώρα 17ετή πορεία μας, η μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχουμε λάβει από την αγορά, είναι τα BRANDS των ικανοποιημένων πελατών μας, με τους οποίους στην πλειοψηφία τους υπογράψαμε μόνιμες συμβάσεις συνεργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ταχυφαγείας, αλυσίδες καφεκοπτείων, αλυσίδες supermarkets καθώς και ακτοπλοϊκές εταιρείες».

Ποιοτικά υλικά και αναλώσιμα, βασικό συστατικό της επιτυχίας

«Η εταιρεία μας επιμένει και εμμένει στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων προϊόντων στη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης των παγομηχανών έχοντας στις διαδικασίες της αυστηρούς ελέγχους και επιμελής αξιολογήσεις των προμηθευτών της.

Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης, χρησιμοποιούμε  τεχνολογία και μεθόδους  βασισμένες στο πρότυπο (INT. CL8 ) A01Ν 33/12, C11D 1/62.

Ωστόσο, η εταιρεία μας απέσπασε και δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “Excellent science in business approach” καθώς ενσωματώνουμε επιστήμη υψηλού επιπέδου και προσφέρουμε υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας, καινοτομίας και υψηλής επιστημονικής αξίας. Σχεδιάζουμε και προσφέρουμε υψηλών προδιαγραφών, καινοτόμες και επικυρωμένες επιστημονικές υπηρεσίες.

Η προσέγγιση της εταιρείας μας για τη βιωσιμότητα και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων  περιλαμβάνει διάφορες στρατηγικές και πρωτοβουλίες, όπως:

Χρήση Ανακυκλωμένων Υλικών και Κυκλική Οικονομία

Tα υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και απορριφθεί, ανακυκλώνονται κι εντάσσονται στην παραγωγή νέων προϊόντων, μειώνοντας τις αρνητικές περιβαλλοντικές παραμέτρους. Η κυκλική οικονομία επικεντρώνεται στην επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και τη διατήρηση των πόρων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προώθηση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στοιχεία της οποίας είναι η καλλιέργεια της Περιβαλλοντικής και οικονομικής  ευθύνης,  επαγγελματικής ηθικής και εργασιακών σχέσεων.

Στόχοι που επιδιώκονται για μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη είναι:

  • Η διεύρυνση της αγοράς,  με επέκταση σε νέες γεωγραφικές περιοχές,
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, την επιτάχυνση των διαδικασιών.
  • Διατήρηση και Επέκταση Πελατειακής Βάσης, με προσέλκυση νέων πελατών, μέσω στρατηγικών μάρκετινγκ.
  • Επέκταση Συνεργασιών και Συμμαχιών, με «στρατηγική δημιουργία νέων συνεργασιών», ή «ενίσχυση των υπαρχουσών συμμαχιών» μεταξύ των επιχειρήσεων που ανήκουν στον ίδιο κλάδο, με σκοπό αμοιβαία οφέλη.
  • Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, με  ενίσχυση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και γνώσεων των εργαζομένων μας, καθ’ όσων αποτελούν  το σημαντικότερο «κεφάλαιο» της εταιρείας μας».

Τα FEA προωθούν την άμιλλα και το cibum συμβάλλει καίρια στην καθημερινότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων

Ο κ. Σεραφειμίδης αναφέρθηκε και στη σημασία των βραβείων FEA αλλά και του cibum για τις Ελληνικές επιχειρήσεις: «H εταιρεία μας παρευρέθη στην τελετή βράβευσης διαπιστώνοντας ιδίοις όμασι την επιτυχία της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες, αναπτύσσοντας ένα κλίμα συνεργασίας και άμιλλας.

Η οργάνωση υπήρξε άρτια και κατάφερε να επιτύχει τον σκοπό της που ήταν η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

H δήλωση του ιδρυτή της Seraclean, Ανδρέα Σεραφειμίδη, στα βραβεία FEA

To cibum, από την άλλη, με στόχο την ενημέρωση, την πρόοδο, την δικτύωση και την συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και επιχειρηματιών, καθώς και όλων όσων ασχολούνται με το τρόφιμο, συμβάλλει καίρια στην καθημερινότητα των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και στην ενημέρωση των καταναλωτών, γιατί:

  • Πληροφορεί για νέα προϊόντα και καινοτομίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και την ανάπτυξη του κλάδου συνολικά.
  • Διοργανώνει Εκδηλώσεις  και Συνέδρια, συμβάλλοντας στην κατανόηση κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.
  • Ενημερώνει για Ρυθμιστικά Θέματα και Νόμους αναφορικά με τον κλάδο, με συνεχή, αξιόπιστη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση».
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα