Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ
spot_img

Για το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ (Activity Foodoxys Quality), που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όχι μόνο, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά ο καθηγητής Φυσιολογίας- τοξικολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Πρόκειται για το πρώτο σήμα πιστοποίησης που έχει καταθέσει η Ελλάδα και έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό γραφείο πιστοποίησης σημάτων και είναι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο που ελέγχει και κατατάσσει τα οφέλη ενός προϊόντος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο επικεφαλής του προγράμματος AFQ, αναφέρθηκε στον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα στο θέμα της βιοποικιλότητας με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαρμακευτικά φυτά της Μονής Βατοπεδίου τα οποία είναι 4 φορές πιο δραστικά από ανάλογα φυτά στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αποκάλυψε το νέο πολλά υποσχόμενο καινοτόμο πρόγραμμα της spin-off εταιρείας του πανεπιστημίου, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με μεγάλη διαιτολογική κλινική της Γερμανίας, σχετικά με την διατροφή βάση των γονιδίων του κάθε οργανισμού προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολισμός.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο