Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Dinara Kasko: Η απόλυτη γεωμετρία σε τούρτες

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαDinara Kasko: Η απόλυτη γεωμετρία σε τούρτες
spot_img

Γλυκά και τούρτες με αλγόριθμους και σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Ορίζει εκ νέου την τέχνη τροφίμων η Ουκρανή ζαχαροπλάστης Dinara Kasko· χρησιμοποιώντας αλγορίθμους και σύνθετες τεχνικές σχεδίασης, φέρνει μια γενναία δόση γεωμετρίας στις δημιουργίες της.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες δυσκολεύεται να πειραματιστεί με νέα επιδόρπια. Πριν τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο, έδρα της ήταν το Χάρκιβ της Ουκρανίας. ‘Αφησε το σπίτι της και το εργαστήριό της και τελικά εγκαταστάθηκε κοντά στο Λίβερπουλ, όπου άρχισε και πάλι να δημιουργεί. «Μέσα σε μια μέρα, έχασα τα πάντα» λέει, εξομολογούμενη ότι πολλοί από την οικογένειά της και φίλοι της εξακολουθούν να ζουν στην Ουκρανία. «Δεν δουλεύω όπως δούλευα στην Ουκρανία… Είναι δύσκολο να βρεις το κίνητρο να δημιουργήσεις τη δομή και να δουλέψεις σκληρά γιατί καταλαβαίνεις ότι μπορεί κάποιος να την πάρει και να την χάσεις ξανά. Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι θέλω να ζήσω πιο πολύ».
Μετά την επανεγκατάστασή της, άρχισε και πάλι να φωτογραφίζει τις τούρτες της. Κάποιες από τις φόρμες που χρησιμοποιεί είναι χειροποίητες και της αποστέλλονται από το Χάρκιβ. Ετοιμάζει δύο μαθήματα στο διαδίκτυο και σχεδιάζει μια κολεξιόν από φόρμες ζαχαροπλαστικής για τον κατ’ οίκον ζαχαροπλάστη.
Στον λογαριασμό της στο Instagram (https://www.instagram.com/dinarakasko/) δίνεται η δυνατότητα να αποθαυμάσουμε τις δημιουργίες της Dinara Kasko.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα