ΑρχικήUncategorizedΚαλάθι του νοικοκυριού: Μειώνουν τις τιμές τα σουπερμάρκετ - Στα MyMarket η...

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώνουν τις τιμές τα σουπερμάρκετ – Στα MyMarket η μεγαλύτερη μείωση

2 λεπτά ανάγνωσης

Αισθητά μειωμένο το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» στις περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -11,3% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (16-22/11/2022).

- Advertisement -

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου ενώ σε δήλωσή του ο υπουργός ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές».

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

- Advertisement -

-στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε

-στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market.

Σημειώνεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού», πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, καταστήματα των αλυσίδων MY MARKET στα Βριλήσσια και LIDL στα Μελίσσια.

Οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας αναφέρονται στο επισυναπτόμενο γράφημα.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link:

https://e-katanalotis.gov.gr/

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Στη «μέγγενη» η εστίαση: Μετά τα σουπερμάρκετ μπαίνουν και τα κρεοπωλεία στα έτοιμα γεύματα

Ο συνοικιακός χασάπης θα «σερβίρει» φαγητό στο δισκάκι - Προβληματισμός και φόβοι για λουκέτα στην παραδοσιακή ταβέρνα

Τρώτε μελάτα αυγά; Η προειδοποίηση των ειδικών και η νέα μελέτη για τη σαλμονέλα και τον χρόνο βρασμού

Νέα επιστημονικά δεδομένα για την εξουδετέρωση της σαλμονέλας σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος αυγών.

24χρονος κουρέας πέθανε από αναφυλακτικό σοκ μετά από γλυκό – Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας

Τον διαβεβαίωσαν ότι το γλυκό δεν περιείχε φιστίκια, όμως η εργαστηριακή ανάλυση αποκάλυψε την παρουσία του αλλεργιογόνου.