Μετάβαση στο περιεχόμενο
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
5.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

υγεία

Αρχικήυγεία

Ανακαλείται βιολογική παιδική τροφή με μούχλα λόγω ελαττωματικής συσκευασίας

Η μυκοτοξίνη της μούχλας μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού

Αρακάς με τεχνητό πράσινο χρώμα στην αγορά – Πώς θα τον καταλάβετε για να γλιτώσετε από τις παρενέργειες! (βίντεο)

Οι τεχνητές χρωστικές ουσίες των τροφίμων πιστεύεται ότι προκαλούν ΔΕΠΥ, αυτισμό, καρκίνο, ημικρανίες και γαστρεντερικά προβλήματα. 

Αυτά τα λαχανικά ΔΕΝ πρέπει ούτε να ψιλοκόβονται ούτε να φυλάσσονται στο ψυγείο

Η αποθήκευση τους πρέπει να βοηθά και όχι να υπονομεύει τη διατήρηση της φρεσκάδας και των θρεπτικών τους συστατικών.

Το τρόφιμο με τα περισσότερα μικροπλαστικά που καταλήγουν στον εγκέφαλο – Τι έδειξαν αναλύσεις ερευνητών μετά από νεκροψίες

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τα μικροπλαστικά που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο. Νέες πληροφορίες έδωσαν ερευνητές σχετικά με τα μικροπλαστικά που συσσωρεύονται με την πάροδο...

Κίνδυνοι από απορρυπαντικά – Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα

Η σύσταση και η μέθοδος χρήσης των οικιακών καθαριστικών, στο στόχαστρο των Γαλλικών Αρχών.

Μπαγιατεύει το εμφιαλωμένο νερό;

Πότε χαλάει το νερό από το οποίο έχουμε πιει μερικές γουλιές αλλά έχουμε ξανακλείσει καλά με το καπάκι;

Μία έκπληξη από το ελαιόλαδο: Με ποια τρόφιμα πρέπει να συνδυάζεται για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του

Ευρήματα επιστημονικής ανασκόπησης για τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου.

Τα άτομα με ΔΕΠΥ πεθαίνουν νωρίτερα από τους συνομηλίκους τους – Μελέτη

Το προσδόκιμο ζωής των ατόμων με ΔΕΠΥ μπορεί να είναι περίπου οκτώ χρόνια μικρότερο

Είναι το ψωμί υπερεπεξεργασμένο τρόφιμο;

Είναι ο εξαιρετικά επεξεργασμένος τρόπος παρασκευής του ψωμιού πραγματικό πρόβλημα για την υγεία μας;

Ποια λαχανικά σταματούν την διαδικασία της γήρανσης του δέρματος – Επιστημονική ανασκόπηση

Τα λαχανικά ως πηγή βιοδραστικών ενώσεων με φωτοπροστατευτικές ιδιότητες.

Εμφιαλωμένο νερό: Μέγα σκάνδαλο Nestlé με τη συγκάλυψη της κυβέρνησης Μακρόν – Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας

Κατηγορίες ότι δόθηκε προτεραιότητα στα συμφέροντα της Nestlé εις βάρος των καταναλωτών, επιτρέποντας στον ελβετικό όμιλο να συνεχίσει να εμπορεύεται το ακατάλληλο νερό.

Πότε βλάπτει η “καλή” χοληστερόλη και πότε ωφελεί η “κακή” – Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα

Ευρήματα μελέτης σε πάνω από 400.000 συμμετέχοντες, αμφισβητούν τις υπάρχουσες γνώσεις σχετικά με την «καλή» και την «κακή» χοληστερόλη.

Η δίαιτα που αυξάνει τον κίνδυνο νεφρικής νόσου

Η δίαιτα που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο νεφρικής νόσου σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Πώς θα ελέγξετε στο σπίτι αν το γάλα που αγοράσατε είναι νοθευμένο

Η νοθεία στο γάλα μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία

Τροφική δηλητηρίαση σε γαμήλια δεξίωση – Πάνω από 200 καλεσμένοι στο νοσοκομείο

Βασικός «ένοχος» τα γλυκά που προκάλεσαν ναυτία και διάρροια

Οι διατροφικές συνήθειες που σχετίζονται με καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος – Μελέτη

Πάνω από 1 στις 5 νέες περιπτώσεις καρκίνου του γαστρεντερικού συστήματος παγκοσμίως αποδίδονται σε ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Ασπαρτάμη: Καταναλωτικές οργανώσεις καλούν την ΕΕ να απαγορευτεί με νόμο

Ο ΠΟΥ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η ασπαρτάμη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Προσοχή: Δημοφιλές τζελ μαλλιών της L’OREAL περιέχει επικίνδυνη χημική ουσία – Πώς να το αναγνωρίσετε

Προστέθηκε στη λίστα με τα επικίνδυνα καλλυντικά του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ειδοποίησης 

Λοίμωξη και φλεγμονή από ένα κρεμμύδι – Πώς η κοτόσουπα έστειλε νοικοκυρά στα επείγοντα

Μια σκλήθρα κρεμμυδιού, όπως και κάθε ξένο αντικείμενο που ενσωματώνεται στο δέρμα, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές

ΕΕ: Υψηλός κίνδυνος λοιμώξεων από εντεροβακτηρίδια – Ανακοίνωση του ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων εξέδωσε τρίτη ανακοίνωση ταχείας εκτίμησης κινδύνου για τα ανθεκτικά στην καρβαπενέμη, Εντεροβακτηρίδια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δύο νεκροί από μολυσμένη μορταδέλα – Επιστήμονες κρούουν κώδωνα κινδύνου να αντιμετωπίζονται τα αλλαντικά ως τρόφιμα υψηλού κινδύνου

Επιδημία λιστερίωσης με δύο νεκρούς σχετίζεται με την κατανάλωση αλλαντικών σε νοσοκομείο

Τροφικές δηλητηριάσεις από μπαχαρικά – Ποιο είναι το πιο μολυσμένο – Πως να προστατευτείτε

Ένας παραγνωρισμένος αλλά σοβαρός κίνδυνος μπορεί να κρύβεται στα βαζάκια με τα μπαχαρικά

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Το δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό, που προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και οδηγεί σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων
spot_img

Ροή Ενημέρωσης