Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Sabotage (Video): Σαμποτάζ σε οινοποιείο – Έχυσαν 60.000 λίτρα κρασί αξίας 2 εκατ. ευρώ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήFood Sabotage (Video): Σαμποτάζ σε οινοποιείο - Έχυσαν 60.000 λίτρα κρασί αξίας 2 εκατ. ευρώ
spot_img

Οι δύο τύποι κρασιών που έχυσε ο σαμποτέρ αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του τζίρου της εταιρείας.

Ιστορικά, το Food Sabotage, δηλαδή η δολιοφθορά προέρχεται από εγκληματίες που επιχειρούν εκβιασμό, εργαζόμενους με μνησικακία, ανταγωνιστές, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι κυβερνοεπιθέσεις. H τελευταία περίπτωση αφορά προφανώς δυσαρεστημένο εργαζόμενο και σημειώθηκε στην Ισπανία.

- Advertisement -

Το διάσημο οινοποιείο Cepa 21, που ανήκει στον José Moro, υπέστη επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο που είχε ως αποτέλεσμα ζημίες άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, ένα άτομο -όπως φαίνεται στις εικόνες ασφαλείας που έχουν εγκατασταθεί στις ίδιες τις εγκαταστάσεις- μπήκε στο οινοποιείο τα ξημερώματα (γύρω στις 3:30 π.μ. από Σάββατο έως Κυριακή), που βρίσκεται στο Castrillo de Duero (Βαγιαδολίδ) και άρχισε να αδειάζει τρεις δεξαμενές, όπου ωρίμασαν 60.000 λίτρα από τα κρασιά υψηλότερης ποιότητας, Horcajo και Malabrigo. Από τα συνολικά 60.000 λίτρα κρασιού, τα 20.000 ήταν από Horcajo και ήταν φετινής σοδειάς ενώ τα υπόλοιπα 40.000 ήταν το 1/3 των αποθεμάτων από την ποικιλία Malabrigo.

Ήδη η αστυνομία ερευνά την επίθεση μετά την αντίστοιχη καταγγελία των υπευθύνων της οινοποιίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακριβώς αυτοί οι δύο τύποι κρασιών αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του τζίρου της εταιρείας τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, ο δράστης – ο οποίος δεν ταυτοποιείται προς το παρόν στις εικόνες – δεν πήρε πολύτιμα αντικείμενα ή υλικά και αφιέρωσε την επίθεσή του μόνο στο να χυθεί το διάσημο κρασί που βρισκόταν στην αποθήκη. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα