Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιστορική στροφή στο “κάπνισμα” των τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ιστορική στροφή στο "κάπνισμα" των τροφίμων
spot_img

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ.

Στις 27 Μάη δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στους Irish Times σχετικά με τις αντιδράσεις της Ιρλανδικής βιομηχανίας τροφίμων στις επερχόμενες αλλαγές σχετικά με το κάπνισμα των τροφίμων.

- Advertisement -

https://www.irishtimes.com/politics/2024/05/27/coveney-lobbied-eu-to-slow-phase-out-of-smoky-bacon-flavouring

Η κυβέρνηση μάλιστα εξέφρασε ανησυχίες ότι η πρόσφατη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένους τύπους αρωμάτων υλών για καπνιστή γεύση που προστίθενται σε ζαμπόν, ράσα και πατατάκια με γεύση καπνιστού μπέικον θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή εκατοντάδων προϊόντων.

Επειδή το άρθρο είναι πίσω από Paywall, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/smoky-bacon-flavouring-ban-coveney.html

Στην Ελλάδα, άραγε οι σχετικές βιομηχανίες τι κάνουν επ’αυτού;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα