Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
13.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στάθμιση των οφελών από την κατανάλωση θαλασσινών έναντι της έκθεσης σε επικίνδυνους ρύπους

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΣτάθμιση των οφελών από την κατανάλωση θαλασσινών έναντι της έκθεσης σε επικίνδυνους ρύπους
spot_img

Μελέτη για τον ρόλο της κατανάλωσης θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ.

Οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ (NASEM) δημοσίευσαν την τελική έκδοση της έκθεσης που υποστήριξε ο FDA, για τον ρόλο των θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών. Ο FDA ανέθεσε τη μελέτη για να βοηθήσει στην παροχή στον οργανισμό με τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα θαλασσινά και την ανάπτυξη των παιδιών. Η έκθεση επικεντρώνεται στον ρόλο των θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών, η οποία σταθμίζει τα διατροφικά οφέλη της κατανάλωσης Θαλασσινών έναντι του κινδύνου για την υγεία από τη διατροφική έκθεση σε μολυντές στα θαλασσινά , με ιδιαίτερη προσοχή σε έγκυες ή θηλάζουσες και στα παιδιά τους.

Ο οργανισμός εξετάζει τα ευρήματα της έκθεσης NASEM, μαζί με άλλα δεδομένα και πληροφορίες, για να ενημερώσει την κοινή FDA και EPA Advice About Eating Fish and the Closer to Zero Initiative . Το Closer to Zero είναι η στρατηγική, μακροπρόθεσμη, επαναληπτική προσέγγισή μας για τη μείωση της παιδικής διατροφικής έκθεσης στον υδράργυρο και άλλους περιβαλλοντικούς ρύπους από τα τρόφιμα, διατηρώντας παράλληλα την πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα.

Μεταξύ των συμπερασμάτων της έκθεσης, είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης των ποσοτήτων θαλασσινών που συνιστώνται στις Διατροφικές Οδηγίες, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της έκθεσης σε μολυντές από θαλασσινά – εκτός από τον υδράργυρο. Ωστόσο, η έκθεση επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η κατανάλωση θαλασσινών μεταξύ των βρεφικών και παιδικών πληθυσμών παραμένει χαμηλή και συνέστησε περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη της αυξανόμενης κατανάλωσης θαλασσινών από παιδιά και όσες γυναίκες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Τα θαλασσινά αποτελούν μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή/και της πρώιμης παιδικής ηλικίας για την υποστήριξη του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού. Ταυτόχρονα όμως , τα θαλασσινά είναι η κύρια διατροφική πηγή υδραργύρου, ο οποίος διαχέεται σε όλο το περιβάλλον τόσο με φυσικές όσο και με ανθρωπογενείς διαδικασίες. Ο υδράργυρος μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις βλαβερές επιπτώσεις του υδραργύρου στην υγεία. Τα θαλασσινά μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή έκθεσης για άλλους φυσικούς και ανθρωπογενείς ρύπους

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum για σάπιο ψωμί μεγάλης ελληνικής αρτοβιομηχανίας – Ο ισχυρισμός της εταιρείας στην καταναλώτρια

Νέο σοκ καταναλωτή από ίδιο προϊόν της εταιρείας Κατσέλης - Η αρτοβιομηχανία υποστήριξε πως η προηγούμενη καταγγελία ήταν ψευδής και πως ο καταναλωτής ζήτησε συγνώμη!

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο