Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων

ΑρχικήΝέαΑνοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων
spot_img

cibum team


Η νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.27683/29.4.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 που αφορά τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων, επιτρέπει να λειτουργήσουν εσωτερικοί χώροι μόνο σε ξενοδοχεία.

Οι όροι για την μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητα, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονων πελατών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι οι εξής:

- Advertisement -

Εσωτερικοί χώροι: πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/1,3 = 97 άτομα, για την περίοδο αυτή θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 48 άτομα.

Εξωτερικοί χώροι: πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/0,70 = 142 άτομα, για την περίοδο αυτή ο εν λόγω εξωτερικός χώρος θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 57 άτομα.

Εννοείται πως στους χώρους τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη τους, δηλαδή απόσταση μεταξύ τραπεζιών

>90cm αν δεν μεσολαβεί καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών,

>1,2m αν μεσολαβούν καρέκλες στο ένα τραπέζι και

>1,8m αν μεσολαβούν καρέκλες και στα δύο τραπέζια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα