Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα χάρτινα κουτιά της Coca cola και το κρέας φυτικής προέλευσης της Pizza hut

ΑρχικήΝέαΤα χάρτινα κουτιά της Coca cola και το κρέας φυτικής προέλευσης της Pizza hut
spot_img

cibum team

  Οι τάσεις των καταναλωτών που άλλαξαν άρδην κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησαν και σε αλλαγή σε πρακτικές και εφαρμογές των επιχειρήσεων τροφίμων.    

Ακολουθώντας, τη γενικότερη στροφή σε περιβαλλοντικά φιλικά είδη συσκευασίας, ειδικά στον χώρο της διατροφής που έχει παραδοσιακά μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση η Coca Cola και άλλες εταιρείες εμφιάλωσης που εμφανίστηκαν με αρνητικές πρωτιές στη λίστα των παραγωγών πλαστικών αποβλήτων. Έτσι, η Coca Cola ανέπτυξε το πρωτότυπο χάρτινο μπουκάλι της, που θα δοκιμαστεί σε λίγους μήνες στην Ουγγαρία.

 Και η Pizza Hut (που το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε και τα 16 καταστήματα της στη χώρα μας, καθώς αποφάσισε ότι η δραστηριότητα της αλυσίδας δεν είναι πλέον βιώσιμη στην Ελλάδα) στις υπόλοιπες χώρες, έχει εντάξει στο μενού της πίτες με κρέας φυτικής προέλευσης, αισιοδοξώντας να μπει και εκείνη στην πολλά υποσχόμενη vegan αγορά. Προσπαθώντας, τέλος, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της απόρριψης μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων στα σκουπίδια, εμφανίστηκαν εταιρείες που παρεμβάλλονται μεταξύ των προμηθευτών και των σούπερ μάρκετ και αγοράζουν τα άσχημα φρούτα και λαχανικά για να τα μεταπωλήσουν σε χαμηλότερες τιμές είτε ως φρέσκα είτε επεξεργασμένα με τη μορφή σνακ, σκόνης, χυμού και πίκλας.

   Έδαφος κερδίζουν επίσης τα αστικά αγροκτήματα που λειτουργούν στο Παρίσι αλλά και προϊόντα τεχνολογίας που διευκολύνουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, όπως τα ποιμενικά ρομπότ στη Νέα Ζηλανδία που αναλαμβάνουν τη φύλαξη των κοπαδιών στα λιβάδια.

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Δείτε:Ποιο είναι το φρούτο που έχει τετραπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τον καφέ!

Δείτε:Εντομοφαγία προ των πυλών: Και όμως ήδη καταναλώνετε έντομα!  

Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη  


Δείτε: EFSA: νέα εποχή με διαφάνεια στις αξιολογήσεις κινδύνου στην αλυσίδα τροφίμων 

Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη 

Δείτε: Mπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα 

Δείτε:Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ: ο μικρός θησαυρός της Ελλάδας  

 Δείτε:ΑΠΘ:Τα υπολείμματα τροφίμων μετατρέπονται σε ενέργεια για την Φοιτητική Λέσχη  

Δείτε: Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;  

Δείτε: Και όμως υπάρχει… σοκολάτα με γεύση μπέικον! 

Δείτε: EFSA: Αφρικανική πανώλη των χοίρων: κίνδυνοι από ζωοτροφές, κλινοσκεπάσματα και μεταφορές  

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο