Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και “ιχνηλατώντας” αποδυτήρια και τουαλέτες σε ελληνικές παραλίες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤαξιδεύοντας στην Ευρώπη και "ιχνηλατώντας" αποδυτήρια και τουαλέτες σε ελληνικές παραλίες
spot_img

Φέτος το καλοκαίρι, οι διακοπές ήταν κάπως διαφορετικές. Κάναμε (με την σύντροφό μου και τον Θησέα) ένα road trip από την Ιρλανδία στην Ελλάδα, μέσω Ισπανίας, Γαλλίας και Ιταλίας και στον γυρισμό πετάξαμε από Αθήνα στο Δουβλίνο με την αγαπημένη μου εταιρεία (Aegean  Airlines) (δεν γουστάρω να δίνω τα χρήματά μου σε Ιρλανδικές εταιρείες όταν μπορώ να στηρίξω μια Ελληνική!).

Σε όσες παραλίες πήγαμε, παντού υπήρχαν κουβούκλια για αποδυτήρια και τουαλέτα! Σε όλες!

Σε πόσες Ελληνικές παραλίες, υπάρχουν και τα δύο; Και δεν μιλάμε για παραλίες που ακουμπά κανείς € 30-50 για ομπρέλα και ξαπλώστρες. Αλλά από αυτές που είναι ανοικτές στον κόσμο.

Κάναμε μεταξύ μας ένα γκάλοπ για το ποια παραλία είναι η καλύτερη. Ομόφωνα καταλήξαμε στις παραλίες της Νότιας Εύβοιας, όπου δεν υπάρχουν και αποδυτήρια και τουαλέτα! Μόνο αποδυτήρια έχουν μερικές…

Και τουαλέτα; Πίσω από τα βράχια!

Έτσι, θα προωθήσουμε τον τουρισμό μας; Έτσι, θα αυξήσουμε τον ποιοτικό τουρισμό;

Στον γυρισμό (μιας και έχω μαζέψει αρκετά μίλια με την Aegean) είχαμε πρόσβαση στο business lounge στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και μείναμε κατάπληκτοι αλλά και ευχαριστημένοι με τις οινικές προτάσεις της Aegean.

Δοκιμάσαμε ένα λευκό και ένα κόκκινο.

Το κόκκινο ήταν το Seiradi, από τις Κυκλάδες (ποικιλία Μανδηλαριά). https://www.seiradipfc.com/red-new

Απλά υπέροχο!

To λευκό ήταν το Ίαμα (τριποικιλιακό : Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βραδυανό), από την (αγαπημένη μας) Εύβοια, τόσο αρωματικό και με πολύπλοκη γεύση. https://www.vriniotiswinery.gr/product/iama-white/?lang=en

Πολλά μπράβο στους ανθρώπους της Aegean που επιλέγουν διαμάντια κρασιά! Ένας εξαιρετικός τρόπος προώθησης της Ελληνικής οινοποιίας!

Από την μία, λοιπόν, έχουμε τοπικούς άρχοντες που δεν κάνουν τα ελάχιστα και από την άλλη έχουμε εξαιρετικό marketing των Ελληνικών κρασιών.

Μέχρι πότε θα πυροβολούμε το πόδι μας;

Πότε, επιτέλους, θα κάνουμε συντονισμένες κινήσεις για να ελκύσουμε τουρίστες υψηλού βαλαντίου;

Ποτέ;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο