Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα στα κοτόπουλα: Νέα έρευνα δείχνει πως θα μπορούσε να μειωθεί

ΑρχικήΝέαΣαλμονέλα στα κοτόπουλα: Νέα έρευνα δείχνει πως θα μπορούσε να μειωθεί
spot_img

cibum team

O αποικισμός της σαλμονέλας στα κοτόπουλα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με βακτηριοφάγο σύμφωνα με νέα έρευνα του AB Agri και του Πανεπιστημίου του Leicester, (Λέστερ) στη Μεγάλη Βρετανία, που επικεντρώθηκε στην παράδοση βακτηριοφάγων – των φυσικών ιών βακτηρίων – στις ζωοτροφές.

Οι δοκιμές δείχνουν ότι μια χαμηλή δόση βακτηριοφάγου μείωσε τον αριθμό των σαλμονέλων κάτω από τα όρια ανίχνευσης – ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην παραγωγή πουλερικών και στην υγιεινή των τροφίμων.

Η καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, Μάρθα RJ Clokie, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη μας προσέφερε την ευκαιρία να διερευνήσουμε περαιτέρω ένα από τα συναρπαστικά θέματα που αναδύονται στην έρευνα για τους βακτηριακούς ιούς.

“Τα αποτελέσματα επισημαίνουν τους βακτηριοφάγους ως ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τη στόχευση βακτηριακών λοιμώξεων στα πουλερικά.”

Ο Διευθυντής Καινοτομίας της AB Agri, Nell Masey O’Neill, δήλωσε: «Οι τροφιμογενείς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλωσης στους ανθρώπους, είναι μια σημαντική παγκόσμια πρόκληση για την υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 1 στα 10 άτομα αρρωσταίνουν και 33 εκατομμύρια χρόνια υγιούς ζωής χάνονται κάθε χρόνο. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι ο βακτηριοφάγος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο όπλο ενάντια σε αυτήν την πρόκληση, βοηθώντας τη βιομηχανία μας να παράγει ασφαλέστερα τρόφιμα.

«Επιπλέον, η βιομηχανία μας ήταν υπεύθυνη παίρνοντας αντιβιοτικά που προάγουν την ανάπτυξη από τη διατροφή πουλερικών, αλλά αυτό μας αφήνει με προκλήσεις για την υγεία του εντέρου. Το Phages θα μπορούσε να προσφέρει μια πιθανή λύση, οπότε θέλαμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες με ακαδημαϊκούς συνεργάτες στο Πανεπιστήμιο του Leicester. “

Η ερευνητική περίληψη «Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας με βακτηριοφάγο για τη μείωση του αποικισμού της σαλμονέλας στα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής» θα μοιραστεί στη συνάντηση της Ένωσης Επιστημών Πουλερικών από τη Δρ Anisha Thanki από το Τμήμα Γενετικής και Βιολογίας του Γονιδιώματος του Πανεπιστημίου του Leicester (Λέστερ).

Πηγή: Poultry news

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο