Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και νέα ανάκληση σε πατατάκια λόγω απαγορευμένης χρωστικής

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαι νέα ανάκληση σε πατατάκια λόγω απαγορευμένης χρωστικής
spot_img

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σνακ που περιέχουν απαγορευμένες χρωστικές ουσίες.

Οι Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την ανάκληση τριών ειδών πατατάκια λόγω παρουσία του απαγορεμένου πρόσθετου  Ε 110. Το E110 γνωστό και ως Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S, Food Yellow No. 5 ή FD&C Yellow No. 6. χρησιμοποιείται σε τρόφιμα ως χρωστική ουσία που δίνει πορτοκαλί ή κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα συνήθως σε καραμέλες, επιδόρπια, σνακ, σάλτσες και κονσερβοποιημένα φρούτα. Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) είναι 0–4 mg/kg σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές τόσο της ΕΕ όσο και του ΠΟΥ/FAO. Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν E110 να φέρουν προειδοποιήσεις για πιθανές επιπτώσεις στην υπερκινητικότητα των παιδιών. Ωστόσο, η χρήση του δεν επιτρέπεται καθόλου σε αυτή την κατηγορία σνακ και πατατάκια.

Η Γαλλία ανακάλεσε όλες τις παρτίδες από τα τσιπς

  • LALA FISH ΓΛΥΚΟ ΤΣΙΛΙ
  • LALA FISH SALT ΞΥΔΙ και
  • LALA FISH CRACKER

Για τον ίδιο λόγο (παρουσία Ε 110) χθες η Τσεχία ανακάλεσε τα σνακ Takis ενώ τον Μάρτιο για τα συγκεκριμένα πατατάκια είχε ενημερώσει η Μάλτα μέσω του RASFF 9 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα για πιθανό «χημικό κίνδυνο».  Τα σνακ με βάση το άμυλο είναι προέλευσης Φιλιππίνων. Τα ίδια σνακ έχουν ανακληθεί και στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο