Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΣΕ: Βολές εναντίον του πρωθυπουργού για τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΣΕ: Βολές εναντίον του πρωθυπουργού για τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη
spot_img

Βολές εναντίον του πρωθυπουργού για τον καφέ εξαπέλυσε με δελτίο τύπου η Πανελληνία Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Εκτός από το τρίτο πιο ακριβό παγωτό στην Ευρώπη (στοιχεία Eurostat) η τιμή του καφέ είναι η πιο υψηλή μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ γεγονός που η Ομοσπονδία αποδίδει στους φόρους τις κρατήσεις και τις εισφορές που αποτελούν το ένα τρίτο της τιμής.

Η εικόνα με την οποία συνόδευσε το δελτίο τύπου η ΠΟΕΣΕ

“Σαν να μην ήταν αρκετός ο Ειδικός Φόρος Καφέ, που έχει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να υπόκειται και σε ΦΠΑ, σαν να μην ήταν αρκετή η αφαίμαξη των δήμων, και οι φόροι υπέρ τρίτων, σαν να μην αρκούσε ο πληθωρισμός και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών, η Κυβέρνηση μας «κέρασε» μόλις, και το «κερασάκι» του ΦΠΑ: Από 1η Ιουλίου, κόντρα σε όλα τα υπεσχημένα και τα πιστεύω της, τον αύξησε στο 24%!” αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ που ζητά απαντήσεις και εξηγήσεις τονίζοντρας ότι το μέτρο θα αποδώσει λιγότερα από 42 εκ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ

«…ΘΕΟΠΙΚΡΟΣ! ΓΙΑΤΙ;»

Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς πίνει τον καφέ του ο κ. Πρωθυπουργός. Ξέρουμε πολύ καλά όμως, ότι οι Έλληνες πλέον, πίνουμε τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη. Όχι αναλογικά, αλλά σε πραγματικά, αληθή και απόλυτα νούμερα. Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τις μελέτες(*), περισσότερο από το ένα τρίτο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ στην Ελλάδα σήμερα, είναι φόροι, κρατήσεις και εισφορές.

Σαν να μην ήταν αρκετός ο Ειδικός Φόρος Καφέ, που έχει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να υπόκειται και σε ΦΠΑ, σαν να μην ήταν αρκετή η αφαίμαξη των δήμων, και οι φόροι υπέρ τρίτων, σαν να μην αρκούσε ο πληθωρισμός και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών, η Κυβέρνηση μας «κέρασε» μόλις, και το «κερασάκι» του ΦΠΑ: Από 1η Ιουλίου, κόντρα σε όλα τα υπεσχημένα και τα πιστεύω της, τον αύξησε στο 24%! 

 Ήταν φυσικό επόμενο, η Εστίαση με τόσο συμπιεσμένες κερδοφορίες, να μην είναι σε θέση πια, να τον απορροφήσει.

ο μέτρο θα αποδώσει λιγότερα από 42 εκ, τα οποία, μπροστά στα 5,6 δις πρωτογενούς πλεονάσματος, το πρώτο μόλις, επτάμηνο του ’24, είναι ψίχουλα. Μία ακατανόητη απόφαση, που κόβει την “ανάσα” του Έλληνα, κυριολεκτικά θα κλείσει επιχειρήσεις, ενώ κάνει ζημιά, ακόμη και στην ανταγωνιστικότητα του Τουρισμού μας. Το μόνο που καταφέρνει με τη στόχευσή της, είναι να δημιουργεί απορία για τα πραγματικά της κίνητρα…

 Η Εστίαση απορεί και ζητά εξηγήσεις. Απαιτεί μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Γι’ αυτό ακριβώς, και το «hash-tag» της καμπάνιας μας, είναι το  #ΓιατιΚυριακο? Όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση επί τούτου, αλλά γιατί πραγματικά, κανείς μας δεν καταλαβαίνει το γιατί! Ποσώς δε μάλλον, ο μέσος Έλληνας, που θα δει τον καφέ του ξαφνικά, να απογειώνεται στα 4 και στα 5 ευρώ. Ξαφνικά, να κόβεται η «ανάσα» του…

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο