Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων στο «στόχαστρο» του ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΟι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων στο «στόχαστρο» του ΥΠΑΑΤ
spot_img

cibum team

   Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προασπιστεί τα ελληνικά προϊόντα και να πατάξει τα φαινόμενα των ελληνοποιήσεων υπογράμμισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.

«Ψηφίσαμε και ενεργοποιήσαμε το -κατά κοινή παραδοχή- αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκε μετά από χρόνια το μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία για τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας», ανέφερε η κ. Αραμπατζή και συμπλήρωσε: «Η μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού δημιουργεί μία ιστορική ευκαιρία, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη».

- Advertisement -

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε σε μία καθετοποιημένη μεταποιητική μονάδα παραγωγής μελιού, όπου ξεναγήθηκε στο σύγχρονο εργαστήριό της.

«Ο συνδυασμός της παραδοσιακής νομαδικής μελισσοκομίας με την καινοτομία και η επένδυση στη γνώση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, που παράγετε, είναι ένα στοίχημα των προϊόντων της φημισμένης ελληνικής διατροφής», τόνισε η κ. Αραμπατζή στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς της επιχείρησης.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η αρμόδια υφυπουργός επισκέφθηκε μία παραδοσιακή μονάδα αιγοπροβατοτροφίας στην Καστρίτσα και συνομίλησε με γυναίκες κτηνοτρόφους. Ακολούθησε επίσκεψη στον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωϋσή Ελισάφ, ενώ η πρώτη ημέρα της επίσκεψης έκλεισε με τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Την ατζέντα απασχόλησαν το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, οι έλεγχοι στο γάλα και η θωράκιση του ελληνικού σήματος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα