Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Θεσσαλονίκης: Νέα καταγγελία για τυρί γεμάτο μούχλα – Λήγει το 2025!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl Θεσσαλονίκης: Νέα καταγγελία για τυρί γεμάτο μούχλα - Λήγει το 2025!
spot_img

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για αλλοιωμένα τρόφιμα στην ελληνική αγορά.

Για άλλη μία φορά το Cibum γίνεται δέκτης καταγγελίας για αλλοιωμένο προϊόν που αγοράστηκε από σουπερμάρκετ Lidl. Όπως αναφέρει η αναγνώστρια του cibum, πριν από δύο εβδομάδες αγόρασε από σουπερμάρκετ Lidl στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, δυο συσκευασίες ξυνομυζήθρα Κρήτης με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2025. Όμως όταν χθες, άνοιξε και τις δυο συσκευασίες, διαπίστωσε ότι το τυρί ήταν μουχλιασμένο.

H μουχλιασμένη ξινομυζήθρα που λήγει το 2025!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την καταναλώτρια, μας είπε ότι θα επιστρέψει σήμερα το αλλοιωμένο προϊόν στο κατάστημα και τόνισε πως εκτός από την επιστροφή σκέφτηκε να κάνει καταγγελία και στο Cibum για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες το cibum δέχθηκε καταγγελία για ζωύφιο μέσα σε μη συσκευασμένο κρουασάν σοκολάτα, που αγοράστηκε από σουπερμάρκετ Lidl στη Χαλκιδική, όπως και παλαιότερα για σκουλήκι σε σοκολάτα που αγοράστηκε από κατάστημα του γερμανικού κολοσσού στην Αττική. Το Cibum επικοινώνησε με την Lidl Hellas η οποία εξέφρασε το λύπη της για τα περιστατικά και δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα.

Το Mail της αναγνώστριας του Cibum
Η συσκευασία που περιείχε το μουχλιασμένο τυρί

Τα μαλακά τυριά, όπως το τυρί κότατζ, και η ξυνομυζήθρα, που έχουν σημάδια μούχλας πρέπει να απορρίπτονται. Το ίδιο ισχύει για κάθε είδος τυριού που είναι τριμμένο, θρυμματισμένο ή κομμένο σε φέτες.  Επιπλέον, επιβλαβή βακτήρια, όπως η λιστέρια, η βρουκέλλα, η σαλμονέλα και το E. coli, μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με τη μούχλα.

Τι θα πάθετε εάν φάτε μουχλιασμένο τρόφιμο

Τι θα συμβεί αν κατά λάθος φάτε μουχλιασμένα τρόφιμα; Πρώτον, μην πανικοβάλλεστε – μάλλον θα δεν θα πάθετε τίποτα. Εάν βέβαια δεν εμφανίζετε συμπτώματα όπως δύσπνοια, ναυτία, αυξημένη θερμοκρασία ή διάρροια, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Διαφορετικά είδη μούχλας έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και εάν έχετε αλλεργία στη μούχλα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γενικά ισχύει η σύσταση να μην  καταναλώνετε οποιοδήποτε τρόφιμο έχει σημάδια μούχλας, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ευάλωτες ομάδες όπως παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Φωτογραφία που μας έστειλε η αναγνώστρια.

Σε αντίθεση με τα βακτήρια, οι μούχλες τείνουν να μην προκαλούν ξαφνική τροφική δηλητηρίαση, αλλά ορισμένες μούχλες παράγουν τοξίνες που ονομάζονται μυκοτοξίνες. Εάν καταναλωθεί σημαντική ποσότητα τοξικής μούχλας, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά συμπτώματα και πιο σοβαρές επιπτώσεις, όπως ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια και θάνατος. Ένα παράδειγμα επικίνδυνης μούχλας είναι ο Aspergillus, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί σε υγρά δημητριακά ή ξηρούς καρπούς, παράγοντας θανατηφόρες αφλατοξίνες που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο του ήπατος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο