cibum team
Στην αναγνώριση ως Εθνικής της «Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού» Ν.Π.Ι.Δ, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Διεπαγγελματική Ρυζιού αναγνωρίζεται ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση , με έδρα την ΒΙΠΕ Σίνδου (τομέας Α8 Ο.Τ. 5Β, ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ) του Δήμου Δέλτα, Π.Ε Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, η «Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης ως Εθνική Δ.Ο., του άρθρου 54 του Ν.4647/2019 και τεκμηρίωσε ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης, αντιπροσωπεύει δια των μελών της το 57% (Μέσος Σταθμικός Όρος) του συνόλου των ποσοτήτων ρυζιού που παρήχθησαν σε επίπεδο χώρας και ταυτόχρονα παραδόθηκαν στους Συνεταιρισμούς για την τελική διάθεσή τους στο εμπόριο και το 84% (Μέσος Σταθμικός Όρος) στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας ρυζιού από τις εταιρείες Μεταποίησης και Εμπορίας μελών της Δ.Ο. σε επίπεδο χώρας, κατά την τριετία 2018 – 2020.
Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Καν. ΕΕ 1308/2013, Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204 Α /16-12-2019) καθώς και της με αρ.πρωτ. 2745/328012/17- 12-2019 (ΦΕΚ 4761 Β /2019) Υπουργικής Απόφασης.
Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», εγγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων, με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την έκδοση της Απόφασης Αναγνώρισης.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αντιμετωπίζει τις Διεπαγγελματικές Ενώσεις ως αξιόπιστους θεσμικούς συνομιλητές, αλλά και ως συνεργάτες σε ζητήματα ελέγχου της τήρησης της νομιμότητας των προδιαγραφών παραγωγής, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί