Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα!

ΑρχικήΝέαΞεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα!
spot_img

cibum team

Να εξαφανιστούν από τα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν τα κρέατα τις επόμενες ημέρες.

Ορισμένα από τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος της Βρετανίας θα ξεμείνουν από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) μέσα σε πέντε ημέρες, αναγκάζοντάς τα να σταματήσουν την παραγωγή και επηρεάζοντας τις προμήθειες στους λιανοπωλητές τροφίμων, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του λόμπι της βιομηχανίας.

- Advertisement -

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι απαραίτητο συστατικό στη συσκευασία προϊόντων κρέατος (και άλλων τροφών) καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά και για την αναισθητοποίηση των ζώων, πριν τη σφαγή.

Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου ανάγκασε αρκετούς εγχώριους προμηθευτές ενέργειας να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και έχει οδηγήσει σε κλείσιμο dyo μονάδες λιπασμάτων, που παράγουν περίπου το 60% του CO2, που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και όλα αυτά την ώρα που ήδη η Βρετανία αντιμετωπίζει την μεγάλη έλλειψη οδηγών φορτηγών, λόγω της πανδημίας, αλλά και του Brexit.

«Τα μέλη μας λένε ότι έχουν προμήθειες CO2 μόνο για τις επόμενες 5,10 ή 15 ημέρες. Χωρίς CO2 ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει» είπε ο Νικ Αλεν, από τη Βρετανική Ενωση Επεξεργαστών Κρέατος, στο Sky News.

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα