Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χάρτινα καλαμάκια: Οι δυσκολίες χρήσης και προσαρμογής- Συμβουλές επιτυχίας

ΑρχικήΝέαΧάρτινα καλαμάκια: Οι δυσκολίες χρήσης και προσαρμογής- Συμβουλές επιτυχίας
spot_img

cibum team

Της Lynneric Potter
Η απαγόρευση στα πλαστικά καλαμάκια και τους πλαστικούς αναδευτήρες, μεταξύ άλλων ειδών, σε όλο τον κόσμο συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης των πελατών και των κατασκευαστών. Με την απαγόρευση των πλαστικών καλαμιών να γίνεται πιο διαδεδομένη, τα χάρτινα καλαμάκια έχουν γίνει ο νέος κανόνας.

Οι καταναλωτές μέχρι στιγμής όμως, εμφανίζονται απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από τη χρήση τους. H γεύση τους είναι έντονα δυσάρεστη, καλύπτοντας μερικές φορές την γεύση του ποτού. Και δεν είναι μόνο αυτό: από τη μία δεν μπορούν να ανοίξουν τρύπα στις χάρτινες επικαλύψεις ποτηριών, από την άλλη δεν έχουν την ίδια ευελιξία με τα πλαστικά και γενικά η αίσθησή τους όταν βυθίζονται σε ποτά και ροφήματα δεν είναι καλή. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της χρήσης διασπώνται και μικρά κομμάτια χαρτιού και, μπορεί να καταλήξουν να επιπλέουν στο ποτό, αλλοιώνοντας την γεύση του και δίνοντας του μία «χάρτινη επίγευση».Όλα αυτά οδηγούν στην καταστροφή της εμπειρίας καταναλωτή. Η ίδια «ολοσχερής καταστροφή» συμβαίνει και όταν τα χάρτινα καλαμάκια βρέχονται και μαλακώνουν μέσα στο στόμα, με αποτέλεσμα να φεύγουν μικρά κομμάτια και υπάρχει κίνδυνος κατάποσης και πνιγμού.  

Αυτή η μετάβαση από πλαστικά σε χάρτινα καλαμάκια, λοιπόν, ανέδειξε μερικές ανησυχίες – δηλαδή την ποιότητα και τη σταθερότητα στα χάρτινα καλαμάκι, με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς οι εταιρείες και η εστίαση, θέλουν να παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία στον πελάτη, οι κατασκευαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να καλύψουν τη ζήτηση για λειτουργικά καλαμάκια χαρτιού.

Λύση για την αύξηση της ζήτησης για χάρτινα καλαμάκια ασφαλή για τρόφιμα

Με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την αισθητηριακή ποιότητα, οι κατασκευαστές και οι μάρκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή για να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν καλαμάκια από χαρτί που είναι κατάλληλα για τους πελάτες τους.

Ένα πρόσφατο έργο που πραγματοποιήθηκε από το Campden BRI τόνισε ότι τα καλαμάκια από χαρτί μπορούν να συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν εκτίθενται σε διαφορετικά υγρά. Το κατά παραγγελία έργο αξιολόγησε τη δύναμη μιας σειράς διαφορετικών καλαμιών χαρτιού σε χάρτινα κουτιά χυμών. Τα καλαμάκια δοκιμάστηκαν με νερό και χυμό, σε δύο θερμοκρασίες και για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι η θερμοκρασία και ο τύπος ποτού επηρέασαν την ακεραιότητα των χαρτιών.

Με αυτούς τους παράγοντες να έχουν θεμελιώδη επίδραση στην απόδοση των καλαμιών χαρτιού, οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τα διαφορετικά σενάρια χρήσης από τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου, οι επαρκείς δοκιμές είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι το καλαμάκι επιλογής είναι κατάλληλο για την εφαρμογή διαφορετικών ποτών.

Καθώς οι μάρκες ποτών, τα εστιατόρια και οι εταιρείες συνεχίζουν τη μετάβαση από πλαστικά σε χάρτινα καλαμάκια, είναι σημαντικό να προσφέρουν αντοχή και υγρή αντίσταση που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή.

*Η Lynneric Potter είναι ειδικός στη συσκευασία τροφίμων στο Τμήμα Τεχνολογιών Παραγωγής Τροφίμων στο Campden BRI, όπου εργάζεται από το 1999.

Πηγή: Campden BRI

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο