Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα που σίγουρα θα θέλετε να φτιάξετε

ΑρχικήΟικιακάΗ υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα που σίγουρα θα θέλετε να φτιάξετε
spot_img

cibum team


Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με ροδάκινο, μοτσαρέλα, ρόκα και δυόσμο;

Μια υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα, η οποία αποτελεί από μόνη της ελαφρύ γεύμα, αλλά και συνοδεύει εξαιρετικά το ψητό κρέας.

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος, όπως και ο χρόνος μαγειρέματος.

Υλικά (για 4 άτομα)

• 2 φρέσκα ώριμα ροδάκινα

• 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

• 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο

• 2 φλιτζάνια ρόκα

• λίγη φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

• λίγες κουταλιές πέστο (βλέπε συνταγή παρακάτω)

• λίγο ψημένο κουκουνάρι

• αλάτι & πιπέρι

Για την πέστο

• 1 γεμάτο φλιτζάνι δυόσμο και βασιλικό

• 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι ψημένο (ή καρύδια)

• 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

• χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή και λίγο περισσότερο)

• νιφάδες κόκκινου πιπεριού

• αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα ροδάκινα σε 6 κομμάτια το καθένα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα ροδάκινα με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και μια μικρή πρέζα αλάτι.

2. Ζεσταίνουμε και λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες ροδάκινου στην καυτή σχάρα και τις ψήνουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά χωρίς να τις μετακινήσουμε. Τις βγάζουμε από τη σχάρα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο: χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και προς το τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο ανάλογα με την υφή που θέλουμε να έχει η σάλτσα μας.

4. Ανακατεύουμε τη ρόκα με λίγο ελαιόλαδο και λίγες πρέζες αλάτι. Τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλα, τα ροδάκινα, μερικές κουταλιές πέστο και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Δείτε επίσης:

Ποιοι Ευρωπαίοι καταναλώνουν την περισσότερη μπίρα (όχι δεν είναι οι Γερμανοί)

Το έριξαν στη… σοκολάτα κατά τη διάρκεια των lockdown οι Έλληνες

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων 

Ο εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι! 

Πλαστικά μίας χρήσης: Τέλος χρόνου! Από αύριο η μεγάλη αλλαγή 

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά 

Η αγορά για τα εναλλακτικά τρόφιμα θα φτάσει τα 290 δισ. δολάρια 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Έρχονται νέες αυξήσεις σε τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα