Έρευνα: τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!

Της Βίκης Τουτζιαράκη


Δικαίωση για τους λάτρεις στις σοκολάτας έρχεται με νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία η σοκολάτα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους μειώνοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Η έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη και το Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία και δημοσιεύθηκε στο FASEB Journal αναφέρει πως η κατανάλωση σοκολάτας νωρίς στην αρχή της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες στην εμμηνόπαυση οι οποίες κλήθηκαν να καταναλώσουν 100g σοκολάτας γάλακτος εντός 1 ώρας από τη στιγμή που ξύπνησαν και 1 ώρα πριν το βραδινό ύπνο για διάστημα 2 εβδομάδων. Η σοκολάτα περιείχε 18.1g κακάο σε κάθε μερίδα και προς έκπληξη πολλών η σοκολάτα που επιλέχθηκε ήταν γάλακτος με πολύ υψηλό θερμιδικό φορτίο, σε αντίθεση με τη μαύρη σοκολάτα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως δεν υπήρξε διαφορά στο βάρος των ατόμων, παρά την κατανάλωση σοκολάτας.

Η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και στην καύση του λίπους. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στα επίπεδα αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών στους καρπούς κακάο, που οδηγούν σε αύξηση οξείδωσης του λίπους.

«Τρώγοντας σοκολάτα το πρωί ή το βράδυ έχει διάφορες επιδράσεις στην πείνα και την όρεξη, την οξείδωση υποστρωμάτων, την πείνα γλυκόζης, την κοινότητα των μικροοργανισμών (σύνθεση και λειτουργία), στον ύπνο και στο θερμοκρασιακό ρυθμό» εξηγεί ο Frank A.J. L. Scheer, μέλος της ερευνητικής ομάδας και νευροεπιστήμονας με ειδίκευση στον ύπνο και στις διαταραχές κιρκαδιανού κύκλου

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν πως όχι μόνο ‘’τι’’ αλλά και ‘’πότε’’ τρώμε μπορεί να επιδράσει στους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του βάρους».

«Από τα αποτελέσματα φαίνεται οι γυναίκες να έχουν μειωμένο αίσθημα πείνας όταν καταναλώνουν σοκολάτα ενώ έχουν μειωμένη όρεξη για άλλα γλυκά άνευ σοκολάτας όταν η κατανάλωση γινόταν το βράδυ. Επιπρόσθετα, τα ημερήσια επίπεδα κορτιζόλης ήταν χαμηλότερα όταν η κατανάλωση σοκολάτας ήταν το πρωί σε σύγκριση με το βράδυ.

Δείτε επίσης:

Το…. «φερμουάρ» στο στόμα έγινε πραγματικότητα! Kλειδαριά για το στόμα με στόχο την απώλεια βάρους..  

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους 

Καφές: ποια είναι η χρόνια ασθένεια που καταπολεμά 

Εάν υποτιμάτε το κάλιο στη διατροφή σας… κάνετε μεγάλο λάθος! 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC 

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 


Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;