Νέο πρόστιμο σε φούρνο για παράβαση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων.
Άλλος ένας έλεγχος και το πρόστιμο που ακολούθησε, δείχνει ότι οι αρτοποιοί, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους όλους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων αλλιώς τα πρόστιμα είναι “τσουχτερά”.
Μετά το πρόστιμο σε φούρνο στη Νέα Σμύρνη που ανακοινώθηκε προχθές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε τη επιβολή προστίμου σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην Πάτρα. Ο έλεγχος που έγινε στην επιχείρηση έδειξε ότι δεν τηρείται το άρθρο 71 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης δεν αναγραφόταν προσφερόμενο «αλά-κάρτ» είδος (ήτοι πλαστικό ποτήρι) και η αντίστοιχη χρέωσή του. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της ΥΑ 91354/24-08-2017 “Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται όλα τα προσφερόμενα είδη «αλά-κάρτ» με τις αντίστοιχες τιμές τους συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ“.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έλλειψη ιωδίου: Το διατροφικό πρόβλημα από το παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών
Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί τρία πρόστιμα σε ισάριθμους φούρνους στην Πάτρα. Το ένα αφορούσε τις προϋποθέσεις διανομής άρτου, και το άλλο για παράβαση στους κανόνες διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου, όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.