Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Πετάξτε και απολυμάνετε κάθε επιφάνεια ή σκεύος που έχει έρθει σε επαφή» – Επείγουσα ανάκληση μολυσμένου χυμού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Πετάξτε και απολυμάνετε κάθε επιφάνεια ή σκεύος που έχει έρθει σε επαφή» - Επείγουσα ανάκληση μολυσμένου χυμού
spot_img

Ο χυμός είναι μολυσμένος με Clostridium botulinum, το βακτήριο που ευθύνεται για την αλλαντίαση.

Μια επιθεώρηση από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγορών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αποκάλυψε μόλυνση με Clostridium botulinum στους χυμούς κολοκύθας της εταιρείας Walker’s Wine Juice LLC, με έδρα το Forestville της Νέας Υόρκης. Το Clostridium botulinum είναι ένα βακτήριο που προκαλεί αλλαντίαση, ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ή θανατηφόρα ασθένεια.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης του FDA, «το pH του χυμού κολοκύθας ήταν πολύ υψηλό για να υποβληθεί σε επεξεργασία σύμφωνα με τo χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα, να μην αντιμετωπιστεί σωστά η πιθανότητα μικροβιολογικών κινδύνων».

Το προϊόν που ανακλήθηκε πωλήθηκε στο κατάστημα λιανικής Walker’s Wine Juice στη Νέα Υόρκη και διανεμήθηκε επίσης σε περιορισμένο αριθμό οινοποιείων στο Ιλινόις, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι, Μέιν, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Δράση Καταναλωτή

Όπως συμβαίνει με όλες τις ανακλήσεις τροφίμων, συνιστάται στους καταναλωτές να διακόψουν τη χρήση του επηρεαζόμενου προϊόντος ακόμα κι αν φαίνεται ή μυρίζει ασφαλές για κατανάλωση. Οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του το προϊόν που ανακαλείται δεν θα πρέπει να το πουλήσει, να το σερβίρει, να το δωρίσει ή να το διανείμει.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να απολυμάνουν σχολαστικά κάθε επιφάνεια ή σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με το προϊόν που ανακαλείται.

Κίνδυνοι για την υγεία

Δεν έχει αναφερθεί καμία ασθένεια μέχρι σήμερα σε σχέση με αυτή την ανάκληση. Ωστόσο, κάθε καταναλωτής που εμφανίζει συμπτώματα αλλαντίασης θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Το Clostridium botulinum είναι το βακτήριο που ευθύνεται για την αλλαντίαση. Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή ασθένεια που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum. Η πιο κοινή πηγή μόλυνσης είναι η κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, συχνά λόγω ακατάλληλου χειρισμού ή συντήρησης. Τα σπιτικά τουρσί και τα ακατάλληλα κονσερβοποιημένα προϊόντα είναι συχνοί ένοχοι.

Τα συμπτώματα της αλλαντίασης εμφανίζονται συνήθως εντός 12 έως 72 ωρών μετά την έκθεση, αν και μπορεί να εκδηλωθούν μόλις δύο ώρες ή και οκτώ ημέρες μετά την κατανάλωση. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ως γαστρεντερική δυσφορία, κόπωση, θολή όραση ή μυϊκή αδυναμία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα