Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται ένας τόνος βουτύρου(!) μολυσμένου με κολοβακτηρίδια!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται ένας τόνος βουτύρου(!) μολυσμένου με κολοβακτηρίδια!
spot_img

Η παρουσία κολοβακτηριδίων στα τρόφιμα υποδηλώνει πιθανή αμέλεια στις πρακτικές υγιεινής των τροφίμων και αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με επικίνδυνα παθογόνα.

Συναγερμός στις ΗΠΑ για την ανάκληση σχεδόν ενός τόνου βουτύρου, το οποίο σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), είναι «μολυσμένο με αυξημένα επίπεδα κολοβακτηριδίου», ενός βακτηρίου που βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα και στα απόβλητα των ζώων.

- Advertisement -

Η ανάκληση επηρεάζει το Extra Creamy Premium Βούτυρο της Cabot Creamery με θαλασσινό αλάτι. Το βούτυρο πωλήθηκε σε ράβδους των 110 γρ σε συσκευασία από χαρτόνι και διανεμήθηκε σε επτά πολιτείες: Αρκάνσας, Κονέκτικατ, Μέιν, Νιου Χάμσαϊρ, Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια και Βερμόντ.

Το βούτυρο που ανακλήθηκε έχει ημερομηνία λήξης στις 9 Σεπτεμβρίου 2025, αριθμό παρτίδας αρ. 090925-055 και αριθμό προϊόντος 2038. Η παρουσία κολοβακτηριδίων στα τρόφιμα υποδηλώνει πιθανή αμέλεια στις πρακτικές υγιεινής των τροφίμων και αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με επικίνδυνα παθογόνα.

Σύμφωνα με το ScienceDirect , αυτή η ομάδα βακτηρίων μπορεί να βρεθεί σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως το νερό, το έδαφος και η βλάστηση. Όπως εξηγεί “ενώ τα ίδια τα κολοβακτηρίδια δεν είναι συνήθως αιτίες σοβαρών ασθενειών, καλλιεργούνται εύκολα και η παρουσία τους χρησιμοποιείται για να υποδείξει ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι παθογόνοι οργανισμοί κοπράνων. Τέτοια παθογόνα περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς ή πρωτόζωα που προκαλούν ασθένειες και πολλά πολυκύτταρα παράσιτα.”

Όπως εξηγεί η Mayo Clinic , “Οι περισσότεροι τύποι E. coli είναι αβλαβείς ή προκαλούν σχετικά σύντομη διάρροια. Αλλά μερικά στελέχη… μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, αιματηρή διάρροια και εμετό.” Τα ευάλωτα άτομα, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι ή οι έγκυοι, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε πιο σοβαρές λοιμώξεις.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα