Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Πάνω από 100.000 € πρόστιμο σε εταιρεία τροφίμων για ακρωτηριασμό εργαζομένου

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Πάνω από 100.000 € πρόστιμο σε εταιρεία τροφίμων για ακρωτηριασμό εργαζομένου
spot_img

Πρόστιμο σε μια εταιρεία παρασκευής τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας, αφού ένας χειριστής υγιεινής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι όταν ήρθε σε επαφή με ένα μίξερ.

Στο Ειρηνοδικείο του Λιντς, ο υπάλληλος της Troy Foods (Salads) Ltd εξήγησε το πώς στις 8 Νοεμβρίου 2019 έκοψε το δείκτη του μετά την επαφή του αριστερού του χεριού με ένα μίξερ ενώ καθάριζε τον μηχανισμό της πόρτας.

Το γεγονός αυτό ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης της απαραίτητης κατάρτισης, την οποία θα έπρεπε να παρακολουθήσει πριν αρχίσει να εργάζεται στην εταιρεία.

Η έρευνα από το Health and Safety Executive (HSE) διαπίστωσε ότι η Troy Foods (Salads) Ltd δεν κατάφερε να διατηρήσει επαρκώς τις ρυθμίσεις φύλαξης από τον εν λόγω εξοπλισμό (φτερό μίξερ), ενώ διαπιστώθηκαν επίσης ελλείψεις στην εκπαίδευση και την εποπτεία.

Η Troy Foods Salads Ltd δήλωσε ένοχη για παραβίαση των κανονισμών εξοπλισμού εργασίας του 1998, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 93.000 λιρών (108.741,68€) και καταδικάστηκε να πληρώσει και 769 λίρες (899,17€) για τα δικαστικά έξοδα.

Σε ομιλία του μετά την ακρόαση του δικαστηρίου, ο επιθεωρητής της HSE Τζούλιαν Φράνκλιν δήλωσε: “Η καλύτερη συμμόρφωση, επίβλεψη και κατάρτιση είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των ασφαλών συστημάτων εργασίας.

“Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε τόσο εύκολα να αποφευχθεί με την απλή εφαρμογή των σωστών μέτρων ελέγχου και των ασφαλών εργασιακών πρακτικών”.

Πηγή: HSE

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα