Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζιγεροσαρμάδες του Ηλία Μαμαλάκη

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤζιγεροσαρμάδες του Ηλία Μαμαλάκη
spot_img
Μια συνταγή για μερακλήδες, αλλά και για δεξιοτέχνες της κουζίνας!
Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή του αγαπημένου μας σεφ, Ηλία Μαμαλάκη, και η επιτυχία είναι εγγυημένη!

Υλικά
          
1 αρνίσια συκωταριά 800-100 γραμ. περίπου
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
3 κουτ. σούπας άσπρο ρύζι
½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 αρνίσια μπόλια
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

– Ψιλοκόβετε τη συκωταριά, την πλένετε και την αφήνετε να στραγγίσει.
– Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε λίγο το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνετε λίγο να αχνιστούν.
– Προσθέτετε το ρύζι και τα αρωματικά. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
– Βάζετε τη μπόλια σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό , την αφήνετε να μαλακώσει ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε εύκολα. Την απλώνετε, την κόβετε σε κομμάτια και βάζετε μέσα σε κάθε κομμάτι λίγη από τη γέμιση.
– Τυλίγετε και τοποθετείτε τους τζιγεροσαρμάδες σε ταψάκι. Ανάμεσά τους βάζετε πατάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια και αλατισμένες.
– Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 200C.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πηγή: eliasmamalakis.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα