Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζιγεροσαρμάδες του Ηλία Μαμαλάκη

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤζιγεροσαρμάδες του Ηλία Μαμαλάκη
spot_img
Μια συνταγή για μερακλήδες, αλλά και για δεξιοτέχνες της κουζίνας!
Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή του αγαπημένου μας σεφ, Ηλία Μαμαλάκη, και η επιτυχία είναι εγγυημένη!

Υλικά
          
1 αρνίσια συκωταριά 800-100 γραμ. περίπου
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
3 κουτ. σούπας άσπρο ρύζι
½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 αρνίσια μπόλια
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

– Ψιλοκόβετε τη συκωταριά, την πλένετε και την αφήνετε να στραγγίσει.
– Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε λίγο το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνετε λίγο να αχνιστούν.
– Προσθέτετε το ρύζι και τα αρωματικά. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
– Βάζετε τη μπόλια σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό , την αφήνετε να μαλακώσει ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε εύκολα. Την απλώνετε, την κόβετε σε κομμάτια και βάζετε μέσα σε κάθε κομμάτι λίγη από τη γέμιση.
– Τυλίγετε και τοποθετείτε τους τζιγεροσαρμάδες σε ταψάκι. Ανάμεσά τους βάζετε πατάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια και αλατισμένες.
– Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 200C.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πηγή: eliasmamalakis.gr
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα