Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Νέα ενημέρωση για την αποτροπή του παράσιτου Cyclospora

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: Νέα ενημέρωση για την αποτροπή του παράσιτου Cyclospora
spot_img

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) κυκλοφόρησε ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειές του για την αποτροπή της Cyclospora, με τίτλο “Cyclospora Prevention, Response and Research Action Plan» που ξεκίνησε το 2021.

Το σχέδιο δράσης αναπτύχθηκε από την Ειδική Ομάδα Cyclospora του οργανισμού και περιγράφει λεπτομερώς τη στρατηγική του FDA για τη μείωση του βάρους της δημόσιας υγείας της τροφιμογενούς κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ. Καθορίζει επίσης τις προτεραιότητες του οργανισμού για την έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων σχετικά με αυτή, και υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την καταπολέμηση των τροφιμογενών ασθενειών σε ευθυγράμμιση με την πρωτοβουλία του FDA για τη νέα εποχή της εξυπνότερης ασφάλειας των τροφίμων.

Από την κυκλοφορία του σχεδίου δράσης Cyclospora, ο FDA έχει σημειώσει πρόοδο σε διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα για την ανάπτυξη ενός εγγράφου χρέωσης που θα ενημερώνει την προτεραιότητα του FDA στην έρευνα Cyclospora και θα προτείνει νέα ερευνητικά προγράμματα για την ασφάλεια των τροφίμων σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους.

Έχει επίσης εφαρμόσει μια προσέγγιση γονοτυπικής για την Cyclospora σε περιβαλλοντικά δείγματα και δείγματα τροφίμων με βάση την ίδια μέθοδο που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Επιπλέον, ο FDA έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων κατάρτισης μεθοδολογίας Cyclospora σχετικά με το “Βακτηριολογικό Αναλυτικό Εγχειρίδιο (BAM) – Ανίχνευση του C. cayetanensis σε φρέσκα προϊόντα” χρησιμοποιώντας μια αναλυτική μέθοδο real time PCR.

Ο οργανισμός συνεργάστηκε περαιτέρω με το CDC για να δημοσιεύσει ένα άρθρο στο Food Safety Magazine που συνοψίζει τα δεδομένα για όλα τα κρούσματα κυκλοσπορίασης από το 2013 έως το 2020.

Η ομάδα εργασίας Cyclospora του FDA συνεργάζεται με ενδιαφερόμενους φορείς στη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτειακή κυβέρνηση για να υποστηρίξει τις προσπάθειες πρόληψης και έρευνας, να κλείσει τα κενά γνώσης και να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο προς την πρόληψη και τη μείωση των περιστατικών κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι τα ξεσπάσματα κυκλοσπορίασης θέτουν μοναδικές εργαστηριακές, ιχνηλατημένες, επιδημιολογικές και προληπτικές προκλήσεις που είναι σε αντίθεση με τις εστίες τροφιμογενών ασθενειών που προκαλούνται από βακτηριακά παθογόνα.

Η κυκλοσπορίαση είναι μια τροφιμογενής εντερική ασθένεια που προκαλείται από το παράσιτο Cyclospora cayetanensis (C. cayetanensis). Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν με Cyclospora καταναλώνοντας τρόφιμα ή νερό μολυσμένο με το παράσιτο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), έχουν αναφερθεί περίπου 4.600 περιπτώσεις κυκλοσπορίασης εγχώριας προέλευσης τα τελευταία 3 χρόνια. Ο αριθμός των αναφερόμενων κρουσμάτων συνήθως αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, από τα τέλη Μαΐου έως τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο