Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρία νέα μέλη στο ΔΣ της EFSA

ΑρχικήΝέαΤρία νέα μέλη στο ΔΣ της EFSA
spot_img

Αλλάζει η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Κάθε κράτος μέλος ορίζει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος ως εκπροσώπους του στο διοικητικό συμβούλιο της EFSA. Τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη που ορίζονται με τον τρόπο αυτό διορίζονται από το Συμβούλιο για ανανεώσιμη περίοδο τεσσάρων ετών και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τον Απρίλο του 2022 το Συμβούλιο διόρισε εκπροσώπους των κρατών μελών ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της EFSA για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2026. Στη νέα σύνθεση μάλιστα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Άντωνης Ζαμπέλας  και ο κ. Γεώργιος – Ιωάννης Νυχάς, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Όμως  την 1η Μαΐου 2022, απεβίωσε ο κ. Georgi GEORGIEV, το τακτικό μέλος από τη Βουλγαρία, ενώ παραιτήθηκαν η κα Patricia REILLY, αναπληρωματικό μέλος από την Ιρλανδία, και η κα Jitka GÖTZOVÁ, αναπληρωματικό μέλος από την Τσεχία.

Στην θέση τους διορίστηκαν οι Koycho Koev (Βουλγαρία), Martin ŠTĚPÁNEK (Τσεχική Δημοκρατία) και Geraldine DUFFY (Ιρλανδία).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα