Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ουάου! Η Ινδία πρωτοπορεί στο θέμα των ετικετών στα τρόφιμα και θέτει σκληρούς κανόνες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟυάου! Η Ινδία πρωτοπορεί στο θέμα των ετικετών στα τρόφιμα και θέτει σκληρούς κανόνες
spot_img

Αποκλείονται εντελώς οι λέξεις “φυσικό”, “φρέσκο”, “αγνό”, “πρωτότυπο”, “παραδοσιακό”, “αυθεντικό”, “γνήσιο” και “πραγματικό”.

Προχωρημένη εμφανίζεται η Ινδία στο θέμα της διατύπωσης των ισχυρισμών στις ετικέτες των τροφίμων. Η Αρχή Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας (FSSAI) ζήτησε από τους κατασκευαστές τροφίμων να περιορίσουν τη χρήση της «φανταχτερής ονομασίας που περιέχει επίθετα» στις ετικέτες των τροφίμων, στις εμπορικές ονομασίες και στις διαφημίσεις. 

Έτσι απέκλεισε τις λέξεις “φυσικό”, “φρέσκο”, “αγνό”, “πρωτότυπο”, “παραδοσιακό”, “αυθεντικό”, “γνήσιο” και “πραγματικό”.  Το επιχείρημα της αρχής είναι πως αυτές οι λέξεις μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή «ως προς τη φύση του τροφίμου».

Εάν οι εταιρείες θέλουν οπωσδήποτε να συμπεριλάβουν μία από αυτές τις λέξεις στην ετικέτα θα πρέπει να συνοδεύονται από αποποίηση ευθύνης. Δηλαδή να προσθέσουν στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, το κείμενο: «Αυτό είναι μόνο ένα εμπορικό σήμα, ή φανταχτερό όνομα και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική φύση του τροφίμου» με μεγάλη γραμματοσειρά!

Οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 13 Δεκεμβρίου.

Η αυστηρότητα της Αρχής Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας (FSSAI) αποδεικνύεται και από το γεγονός της υποχρεωτικής αναγραφής θερμίδων στα μενού των εστιατορίων που επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και μάλιστα όποιος δεν συμμορφώνεται του κλείνουν το μαγαζί!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα