Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eστίαση: Η πιστοποίηση στο Food Safety των διευθυντών/εργαζομένων οδηγεί σε μεγαλύτερη γνώση και πιο ασφαλή λειτουργία

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςEστίαση: Η πιστοποίηση στο Food Safety των διευθυντών/εργαζομένων οδηγεί σε μεγαλύτερη γνώση και πιο ασφαλή λειτουργία
spot_img

Μελέτη του CDC και του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Πάνω από τα μισά κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών συμβαίνουν σε εστιατόρια. Για την καταπολέμηση αυτών των εστιών, πολλοί φορείς δημόσιας υγείας απαιτούν οι διευθυντές εστιατορίων και καμιά φορά και οι εργαζόμενοι, να είναι πιστοποιημένοι στην ασφάλεια τροφίμων. Η πιστοποίηση απαιτεί εξετάσεις για γνώσεις, σχετικές με το Food safety, εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί σχετική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, οι τρέχουσες προσπάθειες πιστοποίησης βασίζονται στην υπόθεση ότι η πιστοποίηση οδηγεί σε μεγαλύτερη γνώση στην ασφάλεια τροφίμων. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διεξήγαγαν αυτή τη μελέτη για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ γνώσης του food safety και της πιστοποίησης. 

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από διευθυντές ( N =387) και εργαζόμενους ( N =365) σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους και αξιολόγησαν τις γνώσεις τους στην ασφάλεια τροφίμων. Η έρευνα έδειξε πως οι πιστοποιημένοι διευθυντές και  εργαζόμενοι είχαν περισσότερες γνώσεις σχετικές με την ασφάλεια τροφίμων σε σύγκριση με τους μη πιστοποιημένους διευθυντές-εργαζόμενους.

Επιπλέον, οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι των οποίων η βασική γλώσσα ήταν τα αγγλικά είχαν περισσότερες γνώσεις για το food safety, από εκείνους των οποίων η κύρια γλώσσα δεν ήταν τα αγγλικά. 

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι η πιστοποίηση βελτιώνει τις γνώσεις για την ασφάλεια τροφίμων κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα