Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα Τουρκικό σουσάμι με σαλμονέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα Τουρκικό σουσάμι με σαλμονέλα
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από τις ελληνικές αρχές.

Σε σημερινό δημοσίευμα του Cibum, έγινε αναφορά για επικίνδυνα αμπελόφυλλα προέλευσης Τουρκίας που εισάγονται στην Ελλάδα και στα οποία οι Βουλγαρικές αρχές – που ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF – εντόπισαν φυτοφάρμακα άνω των νόμιμων ορίων. Μάλιστα χθες 12 Ιουνίου, η RASFF «κατακλύστηκε» από ειδοποιήσεις για επικίνδυνα τουρκικά προϊόντα. 

Αλλά όπως φαίνεται το θέμα των ακατάλληλων προς κατανάλωση τουρκικών προϊόντων, δεν έχει τέλος. Σήμερα η Ελλάδα ειδοποίησε τη RASFF για σαλμονέλα σε σουσάμι προέλευσης Τουρκίας. Το παθογόνο εντόπισαν οι Ελληνικές Αρχές στα σύνορα και δέσμευσαν το φορτίο προκειμένου να μην κυκλοφορήσει το προϊόν στην ελληνική αγορά. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές χαρακτηρίστηκε από το Ευρωπαϊκό σύστημα «σοβαρός».

Υπενθυμίζεται πως το σουσάμι είναι η πρώτη ύλη για πολλά προϊόντα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας όπως ταχίνι, χαλβάς, παστέλι και ταχινόπιτα.

Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας δεν διαθέτουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που να καθιστούν ευδιάκριτο για εμάς το παθογόνο. Έτσι είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί στους καταναλωτές και να προκαλέσει συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό κ.α. Ωστόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν μεγάλες ηλικίες, ευπαθείς ομάδες και βρέφη, που το ανοσοποιητικό τους είναι εύθραυστο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο