Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

All Greek to you: Οι “ταπεινές” φακές

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμAll Greek to you: Οι “ταπεινές” φακές
spot_img

Όσα πρέπει να μάθουν οι καταναλωτές για τις φακές.

Στην νέα εταιρεία μας στην Ιρλανδία που έχουμε αρχίσει να στήνουμε,

έχουμε ξεκινήσει να συνομιλούμε με εταιρείες που παράγουν βιολογικά προϊόντα (λάδι, ελιές, βότανα, αρωματικά έλαια, μαστίχα και παράγωγά της κλπ).

Στόχος μας είναι να φέρουμε στην Ιρλανδία και υψηλής ποιότητας όσπρια (φακές και φασόλια).

Κάνοντας μια σύντομη επισκόπηση στη διεθνή βιβλιογραφία για την θρεπτική αξία της φακής, βρήκα αυτό το άρθρο

https://ifst.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.13685

το οποίο εστιάζει στο πρωτεϊνικό περιεχόμενο της φακής. Καιρός να γίνει γνωστό αυτό και σε πιο ευρύ κοινό.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο