Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γύρος και Ελληνικό street food

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓύρος και Ελληνικό street food
spot_img

Τα νέα για τον “μεγάλο” γύρο.

Σας έχω ξαναπεί για το πόσο αρέσει στα αγόρια μου το πιτόγυρο, ένα εξαιρετικό φαγητό και από οργανοληπτικής πλευράς αλλά και από διατροφικής αξίας.

Γύρο εδώ βρίσκουμε από καιρό εις καιρό στα εδώ Lidl. Πίτες όμως Ελληνικές δεν… παίζουν.

Στην Ιρλανδία, μόνο στο Δουβλίνο, υπάρχουν 2-3 σουβλατζίδικα…

Πουθενά αλλού, αν και θα έκανε θραύση το Ελληνικό street food.

Τα νέα που έρχονται από την Ελλάδα για τον γύρο είναι όμως καταπληκτικά.

H Megas Yeeros ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος (γύρος, σουβλάκι, κρεατοσκεύασμα). Το 2019, εισήλθε και στην vegan αγορά, με την σειρά mega meatless. Με δύο εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα και Αμερική, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από είκοσι χώρες, παγκοσμίως. Eκτός από την συνεργασία της με το λιανεμπόριο, διαθέτει 3.000 σημεία πώλησης από τα οποία στην Ελλάδα βρίσκονται τα 1.500 και άλλα 1.500 είναι τα σημεία με τα οποία συνεργάζεται στο εξωτερικό.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπει και η Ιρλανδία στις χώρες αυτές.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο