Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

HACCP και Daniel στις επιχειρήσεις τροφίμων της Θεσσαλίας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμHACCP και Daniel στις επιχειρήσεις τροφίμων της Θεσσαλίας
spot_img

Λάσπη στον ανεμιστήρα για το τι συνέβη, για το πώς συνέβη.

Διαβάζω στην ΕΦΣΥΝ: Στη λάσπη όλοι και όλα.

Και αντιγράφω από το λινκ:

Η Θεσσαλία βούλιαξε στη λάσπη. Στον πάτο της έσυρε δεκαεφτά (;) ανθρώπους και τους ξέβρασε… Θρήνος για τους χαμένους, θρήνος και για τους ζωντανούς που κάθε επόμενη μέρα, έως και σήμερα, παραμένουν βουλιαγμένοι στον λασπόβουρκο.

«Θέλημα Θεού» ό,τι συνέβη. «Θέλημα Θεού» οι πληγέντες να ξελασπώσουν τον τόπο τους και να ξανασταθούν στα πόδια τους, με τα νερά να υποχωρούν μόνα, χωρίς καμιά κρατική φροντίδα, με τα χιλιάδες νεκρά ζώα να μεταφέρονται όπως όπως με ό,τι μέσο διαθέτει ο καθένας. Υγειονομική βόμβα οι λασπόλακκοι και τα νοσοκομεία να γεμίζουν από ανθρώπους που τους αρρώστησε η λασπουριά.

Λάσπη και στον ανεμιστήρα για το τι συνέβη, για το πώς συνέβη. Κουβέντες για αντιπλημμυρικά ύψους δισεκατομμυρίων που ΔΕΝ έγιναν, για φράγματα που ΔΕΝ κράτησαν, που δεν έσπασαν, που δεν έσπασαν από την Περιφέρεια, που δεν έσπασαν από τον δήμο. Λασπωμένο μπαλάκι κι όλους μάς λερώνει.

Και ερωτώ με το κουτό μου το μυαλό: οι επιχειρήσεις τροφίμων που λειτουργούν στη Θεσσαλία, τι μέτρα έχουν πάρει (στα πλαίσια του HACCP) για τους βιολογικούς κινδύνους που εμφανίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας με το όνομα Daniel;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
 .

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο