Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευκαιρία της Βιομηχανίας για τoν σχεδιασμό και την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ Ευκαιρία της Βιομηχανίας για τoν σχεδιασμό και την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων
spot_img

Το παρελθόν των λειτουργικών τροφίμων με το βλέμμα στο μέλλον τους.

Σε 10 μέρες (την άλλη Πέμπτη) θα γίνει το πρώτο σεμινάριο – workshop που διοργανώνει το cibum σχετικά με τα λειτουργικά τρόφιμα

Για να κατανοήσουμε πώς θα πρέπει να κινηθούμε για να δημιουργήσουμε νέα λειτουργικά τρόφιμα θα πρέπει να δούμε ποιες μελέτες έχουν γίνει που έχουν συσχετίσει την μακροζωία με την διατροφή. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για την μελέτη των 7 χωρών και τις μπλε ζώνες του πλανήτη. Αυτές οι μελέτες έδειξαν μια ξεκάθαρη σχέση της διατροφής και του τρόπου ζωής με την ανθρώπινη υγεία.

Ξεκινώντας από μια σύντομη ιστορική διαδρομή, θα αναλύσουμε τι είναι λειτουργικά τρόφιμα και ποιες μελέτες θα πρέπει να σχεδιάσουμε ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρισμό υγείας (health claim).

Θα δούμε επίσης την ιστορία του Fruitflow, του πρώτου τροφίμου που πήρε ισχυρισμό υγείας σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα από την EFSA.

Και θα σχεδιάσουμε μαζί νέα λειτουργικά τρόφιμα σε σχέση με τις πρώτες ύλες της εταιρείας σας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο