Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μηχανή παραγωγής μητρικού γάλακτος: Mια αποτυχημένη επένδυση!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜηχανή παραγωγής μητρικού γάλακτος: Mια αποτυχημένη επένδυση!
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Διάβασα στο https://twitter.com/julianmellentin/status/1886306801442038150?s=51&t=CkISlzJJkJzCLPjXStFU7g σχετικά με την παραγωγή μητρικού γάλακτος:

- Advertisement -

Η αποτυχία αυτής της εβδομάδας στον παραληρηματικό κόσμο των «αλ πρωτεϊνών» είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να παράγει ανθρώπινο γάλα σε εργοστάσιο. Ναι, καλά διαβάσατε. Σε μια ιδιαίτερα άσχημη περίπτωση «δύο φαλακρών ανδρών που τσακώνονται για μια χτένα», οι ιδρυτές τσακώθηκαν για την πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας. Το να πιστεύει κανείς ότι η ΠΕ (πνευματική ιδιοκτησία βασισμένη στην επιστήμη) έχει οποιαδήποτε αξία είναι μια κλασική αυταπάτη σε αυτόν τον κόσμο. Μέχρι οι άνθρωποι να αγοράσουν το προϊόν σας, με συνέπεια, δεν έχει καμία αξία. Κάποιοι απερίσκεπτοι επενδυτές είχαν βάλει 24 εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την παραφροσύνη. Και τώρα μπορούν να τα δουν να φεύγουν! Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους! Πόσο σοφές και εντυπωσιακές είναι οι ελίτ μας!” Κάποιοι εξυπνάκηδες επένδυσαν σε αυτή την ιδέα και έχασαν (μόνο!) 24 εκατομμύρια δολάρια. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα