Η διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων
Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Για τους τακτικούς αναγνώστες αυτής της στήλης, θα έχετε δει αρκετά κείμενά μας για την διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων (π.χ. γιαούρτι, τυρί, κρασί και μπύρα).
Κατά την διαδικασία της ζύμωσης, παράγονται πλήθος μορίων με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις βιοδραστικότητες.
Σχετικά με τα ποτά, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα ζυμούμενα ποτά (κρασί και μπύρα) έχουν σημαντική διατροφική αξία. Σε αντίθεση, τα ποτά που παράγονται με απόσταξη δεν έχουν διατροφική αξία, απλά έχουν υψηλά επίπεδα αλκοόλης.
Σε αυτό το λινκ Μπορεί η μπίρα να κάνει καλό; – OW.GR μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικό άρθρο για τα ωφέλη της μπύρας.
Θυμηθείτε όμως ότι η κατανάλωση με μέτρο είναι το κλειδί για να επωφελούμαστε όταν καταναλώνουμε μπύρα.
Έως 2 ποτήρια την μπύρα την ημέρα.
Και όπως λέω και στους φοιτητές μου εδώ, δεν γίνεται να μην πίνουμε καθόλου αλκοόλ τις εργάσιμες μέρες και να καταναλώνουμε 14 ποτήρια σε μια μέρα. Τέλος, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ένα υγιές ανθρώπινο συκώτι μπορεί να μεταβολίσει μέχρι μια μονάδα αλκοόλ σε μια ώρα – οπότε καλό είναι η κατανάλωση των ποτών να γίνεται με σχετικά αργό ρυθμό.