Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα: Το “στην υγειά μας” είναι τελικά κυριολεκτικό!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπύρα: Το "στην υγειά μας" είναι τελικά κυριολεκτικό!
spot_img

Η διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Για τους τακτικούς αναγνώστες αυτής της στήλης, θα έχετε δει αρκετά κείμενά μας για την διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων (π.χ. γιαούρτι, τυρί, κρασί και μπύρα).

Κατά την διαδικασία της ζύμωσης, παράγονται πλήθος μορίων με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις βιοδραστικότητες.

Σχετικά με τα ποτά, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα ζυμούμενα ποτά (κρασί και μπύρα) έχουν σημαντική διατροφική αξία. Σε αντίθεση, τα ποτά που παράγονται με απόσταξη δεν έχουν διατροφική αξία, απλά έχουν υψηλά επίπεδα αλκοόλης.

Σε αυτό το λινκ Μπορεί η μπίρα να κάνει καλό; – OW.GR μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικό άρθρο για τα ωφέλη της μπύρας.

Θυμηθείτε όμως ότι η κατανάλωση με μέτρο είναι το κλειδί για να επωφελούμαστε όταν καταναλώνουμε μπύρα.

Έως 2 ποτήρια την μπύρα την ημέρα.

Και όπως λέω και στους φοιτητές μου εδώ, δεν γίνεται να μην πίνουμε καθόλου αλκοόλ τις εργάσιμες μέρες και να καταναλώνουμε 14 ποτήρια σε μια μέρα. Τέλος, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ένα υγιές ανθρώπινο συκώτι μπορεί να μεταβολίσει μέχρι μια μονάδα αλκοόλ σε μια ώρα – οπότε καλό είναι η κατανάλωση των ποτών να γίνεται με σχετικά αργό ρυθμό.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο