Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση όπως την διαβάσαμε στο cibum : την απαγόρευση των ενεργειακών ποτών ζητάει ο 68χρονος Keiron Bartholomew, του οποίου ο γιος αυτοκτόνησε το 2017 πάσχοντας από κατάθλιψη και έχοντας φτάσει στο σημείο να καταναλώνει καθημερινά 15 κουτάκια από τέτοια αναψυκτικά.

- Advertisement -

Τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών; Να συνεχίσει να παράγει τέτοια προϊόντα ή να αναλάβει την κοινωνική εταιρική ευθύνη που της αναλογεί και να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της; Το ερώτημα δεν είναι απλά ακαδημαϊκό. Αλλά πιεστικό. Μια απάντηση πρέπει να δοθεί.

Για εμάς, ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση καταναλωτικών τάσεων. Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται επαρκώς για τους κινδύνους μεγάλης κατανάλωσης προϊόντων. Μιας και ένας ενημερωμένος καταναλωτής μπορεί να ενεργήσει καλύτερα και πιο …λογικά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα