Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση όπως την διαβάσαμε στο cibum : την απαγόρευση των ενεργειακών ποτών ζητάει ο 68χρονος Keiron Bartholomew, του οποίου ο γιος αυτοκτόνησε το 2017 πάσχοντας από κατάθλιψη και έχοντας φτάσει στο σημείο να καταναλώνει καθημερινά 15 κουτάκια από τέτοια αναψυκτικά.

Τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών; Να συνεχίσει να παράγει τέτοια προϊόντα ή να αναλάβει την κοινωνική εταιρική ευθύνη που της αναλογεί και να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της; Το ερώτημα δεν είναι απλά ακαδημαϊκό. Αλλά πιεστικό. Μια απάντηση πρέπει να δοθεί.

Για εμάς, ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση καταναλωτικών τάσεων. Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται επαρκώς για τους κινδύνους μεγάλης κατανάλωσης προϊόντων. Μιας και ένας ενημερωμένος καταναλωτής μπορεί να ενεργήσει καλύτερα και πιο …λογικά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο