Γιατί τόση εσωστρέφεια;
Η χώρα μας είναι ευλογημένη από τον Θεό! Το κλίμα, οι πρώτες ύλες και το μεράκι των παραγωγών, είναι οι βασικοί λίθοι πάνω στους οποίους βασίζονται οι εταρείες τροφίμων για να φτιάξουν τρόφιμα με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και υψηλότατη διατροφική αξία.
Γιατί όμως δεν μπορούμε να τα εξάγουμε σε μεγάλη κλίμακα;
Για παράδειγμα, εδώ στο Λίμερικ στη Δυτική Ιρλανδία, σε μια κάβα (και μόνο εκεί!) μπορώ να βρω τρία κρασιά μιας Ελληνικής εταιρείας…
Έχοντας όμως επιθεωρήσει (για BRC, HACCP και ISO22000) πολλά οινοποιεία στη Νεμέα και στη Βόρεια Ελλάδα, έχω ακόμη (την αφελή!) την απορία: γιατί οι ομάδες Marketing των οινοποιών δεν προσπαθούν να μπουν πιο επιθετικά στις διεθνείς αγορές; Γιατί τόση εσωστρέφεια;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet