Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Διατροφική νοημοσύνη: Μήπως οι διατροφικές επιλογές μας είναι πιο έξυπνες από όσο πιστεύαμε;

Πρωτοποριακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο, έριξε φως στις βασικές διατροφικές προτιμήσεις των ανθρώπων, υποδεικνύοντας ότι οι επιλογές μας μπορεί να είναι πιο έξυπνες από ό,τι πιστεύαμε.

Χαρουπάλευρο: Μελέτη για την μέγιστη απόδοσή του ως λειτουργικό συστατικό τροφίμων

Ερευνητές από την Πορτογαλία, την νούμερο ένα παραγωγό χαρουπιού στον κόσμο, διερεύνησαν το κατά πόσο το μέγεθος των κόκκων του χαρουπάλευρου έχουν αντίκτυπο στις φυσικοχημικές και βιοδραστικές ιδιότητές του

Επιστήμη: Εναλλακτική μέθοδος δίνει πιο “φρουτώδη” και “λουλουδάτη” γεύση στη σοκολάτα

Από την ανακάλυψή της μέχρι και σήμερα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι πειραματισμοί στην παρασκευή της σοκολάτας για ακόμα καλύτερη γεύση

Ελληνικό μέλι: Ένας διατροφικός θησαυρός!

Μια ολοκληρωμένη έρευνα φαινολικών ενώσεων που αναφέρονται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μονοανθών μελιών από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ο έλεγχος του βάρους

Έχει σημασία να δούμε για πιο λόγο οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη Τροφίμων και τις προτιμήσεων των Καταναλωτών

Oι ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων είναι ακριβείς, εύχρηστες, προσιτές και φιλικές προς τον χρήστη

Σαντιγί light: Επιδράσεις της γλυκόζης και του σιροπιού καλαμποκιού σε χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης που έχει μια σαντιγί, δεν ταιριάζουν με την ανάγκη του πληθυσμού για διατροφή και υγεία, συνεπώς είναι απαραίτητο να μειωθεί η περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να αναπτυχθούν νέα, υγιεινά προϊόντα σαντιγί

Μελέτη: Αξιολόγηση ποιότητας φρούτων και λαχανικών με φασματοσκοπία χωρικής επίλυσης

Oι τεχνολογίες οπτικής απεικόνισης και φασματοσκοπίας χρησιμοποιούνται ευρέως στην αξιολόγηση της ποιότητας και της ασφάλειας των φρούτων και των λαχανικών.

Μέλι: Τα φαινολικά συστατικά, δείκτης προέλευσης και ποιότητας

Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι ο προσδιορισμός των φαινολικών στο μέλι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την αναγνώριση του ανθικού τύπου του ή να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της ποιότητας του μελιού, προκειμένου να επιλεχθούν οι βέλτιστες πρακτικές επεξεργασίας.

Επιστήμη: “Κοκτέιλ” βακτηριοφάγων εναντίον της Salmonella Typhimurium

H χρήση βακτηριοφάγων είναι μια ολοένα και πιο ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς βασίζεται σε φυσικούς φάγους χωρίς γενετικές τροποποιήσεις, δεν περιέχουν συντηρητικά και πωλούνται σε υδατικά διαλύματα

Βιομηχανία τροφίμων: Ο πόλεμος απαιτεί ευελιξία και επιτυχημένες στρατηγικές προσαρμογής

Οι ομάδες HACCP και R+D καλούνται να λύσουν γρήγορα ένα σύνολο προβλημάτων σχετικά με τις πρώτες ύλες και την επισήμανση των τροφίμων

Kinder: Μελέτη έδειξε αυξημένη κλινική σοβαρότητα της σαλμονέλωσης και “ασυνήθιστη μικροβιακή αντοχή”

Μια εντυπωσιακή πτυχή της επιδημίας ήταν το προφίλ αντοχής του εμπλεκόμενου στελέχους της επιδημίας σε αντιβιοτικά, γεγονός σπάνιο για τη μονοφασική S. Typhimurium

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η υγιεινή φυτική διατροφή σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η κατανάλωση υγιεινών φυτικών τροφών, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των ξηρών καρπών, του καφέ και των οσπρίων, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

H τροφή ως φάρμακο. Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ολιστική προσέγγιση της λειτουργίας της διατροφής ως φάρμακο

Μελέτη: Ο SARS-CoV-2 παραμένει μολυσματικός σε κρέατα, γαλοπούλα, τυρί και φρέσκα προϊόντα για έως και 21 ημέρες

Η πρώτη αξιολόγηση της επιβίωσης του SARS-CoV-2 σε ευρείες κατηγορίες τροφίμων

Μελέτη: Αντικατάσταση διοξειδίου του τιτανίου από σύνθετα υλικά LDH ως λευκή χρωστική για τρόφιμα

Το σύνθετο LDH αξιολογήθηκε με βάση την τιμή την ασφάλεια και την απόδοση ως λευκή χρωστική για εφαρμογές στα τρόφιμα

Ας (ξανα-)μιλήσουμε για τις μπύρες

Οι λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση μπύρας με μέτρο μπορεί να έχει πλήθος θετικών επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό

Η εξέλιξη του E.coli σε διάστημα 23 ετών – Επιστημονική μελέτη

Το STEC O157:H7 είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή, και μερικές φορές θανατηφόρα, τροφιμογενή ασθένεια

Οι σαπωνίνες και ο καρκίνος

Σε επιστημονική εργασία αποδεικνύεται, για πρώτη φορά διεθνώς, ότι μια μη τοξική ποσότητα της α-Hederin αναστέλλει σε πειραματόζωα την κυτταρική μετάσταση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος που προκαλείται από τον PAF

Πορτοκάλια «Valencia»: Επικαλύψεις με βάση την πηκτίνη με αντιμυκητιακές ιδιότητες για τον έλεγχο της μούχλας

Μελέτη της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ και Πανεπιστημίων της Αργεντινής και της Ισπανίας

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο