Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Έλληνες επιστήμονες συνδέουν την έλλειψη βιταμίνης D με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Διερεύνηση του ρόλου της βιταμίνης D στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην παθοφυσιολογία του Συνδρόμου ευερέθιστου Εντέρου

Τι είναι η συνβιοτική σοκολάτα και γιατί είναι το μέλλον της σοκολατοποιίας

Ερευνητές βρήκαν τρόπο να κάνουν τη σοκολάτα μας, πιο υγιεινή

Αγγουράκι τουρσί: Πως να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής

Ενίσχυση της υφής και των αισθητηριακών ιδιοτήτων των αγγουριών τουρσί με διαφορετικές λύσεις άλμης

Βρέθηκε το φάρμακο της φαλάκρας; Τη νέα θεραπεία αγόρασε ήδη φαρμακευτική εταιρεία

Τη Θεραπεία για την αυτοάνοση τριχόπτωση ισχυρίζονται ότι βρήκαν επιστήμονες

Πως επηρεάζονται τα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα από την Κλιματική αλλαγή – Έκθεση της Greenpeace και επιστημόνων

Πώς οι μεταβολές των κλιματικών παραμέτρων (ξηρασία, βροχοπτώσεις, θερμοκρασία) επηρεάζουν τη γεωργία τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα

Φάρμακο μπορεί να αποτρέψει τη νόσηση με Covid-19 σε άτομα που εκτέθηκαν στον ιό

Διεθνής κλινική δοκιμή εντόπισε φάρμακο που μπορεί να προλάβει τη νόσηση με συμπτωματική Covid-19 σε άτομα που εκτέθηκαν στον ιό.

“Παράτα” στην πατάτα! Ερευνητές επεκτείνουν το χρόνο αποθήκευσης της πατάτας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cranfield, σε συνεργασία με την PepsiCo και τη Solynta, χρησιμοποιούν προηγμένη γενετική ανάλυση για να παρατείνουν τη διάρκεια αποθήκευσης της πατάτας

Είναι το κόκκινο κρασί πιο υγιεινή επιλογή από το λευκό; Επιστήμονες αξιολογούν τους κινδύνους καρκίνου

Επιδημιολόγοι συγκρίνουν κόκκινο και λευκό κρασί για το εάν και ποιο προστατεύει από τον καρκίνο

Μελέτη συνδέει την έλλειψη ύπνου και τη νυχτερινή εργασία με μεγαλύτερο κίνδυνο λοιμώξεων

Η έλλειψη ύπνου και οι νυχτερινές βάρδιες αυξάνουν τον κίνδυνο αρκετών κοινών λοιμώξεων, όπως διαπίστωσε έρευνα που διεξήχθη σε νοσηλευτές και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Chronobiology International».

Ντομάτες – μελιτζάνες: Επιστήμονες μπορούν να ελέγχουν το μέγεθος

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα γονίδια για να καλλιεργούν μεγαλύτερες ντομάτες και μελιτζάνες

Παχυσαρκία: Ερευνητές ανακαλύπτουν την αιτία της αντίστασης στη λεπτίνη και πώς να την αντιστρέψουν

Επιστημονική ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους θεραπείας της παχυσαρκίας

Τα τατουάζ μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη σε 5.900 ζευγάρια διδύμων δείχνει ότι η έκθεση σε μελάνι για τατουάζ σχετίζεται με λέμφωμα και καρκίνους του δέρματος

Πως να κάνετε τα πιτάκια σας (τορτίγιες) πιο θρεπτικά προσθέτοντας στο μείγμα μπρόκολο

Βιώσιμη Ενίσχυση Τορτίγιας Καλαμποκιού με Υποπροϊόντα Μπρόκολου - Επιστημονική μελέτη

Έτσι θα αδυνατίσουμε! Απολαμβάνοντας ένα κέικ με εικονική πραγματικότητα

Ερευνητές ενσωματώνουν πλέον και την αίσθηση της γεύσης στην εικονική πραγματικότητα

Τα έξυπνα ρολόγια ως εργαλείο αντιμετώπισης της επόμενη πανδημίας – Ενημερώνουν για γρίπη ή Covid πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Τα καθημερινά έξυπνα ρολόγια είναι εξαιρετικά ακριβή στην ανίχνευση ιογενούς λοίμωξης πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και η έρευνα δείχνει πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σταματήσει μια πανδημία πριν καν ξεκινήσει.

Ποιο τρόφιμο είναι το πιο μολυσμένο με Blastocystis – Ευρήματα ανασκόπησης

Οι επιστήμονες εντοπίζουν Blastocystis spp. στο περίπου 10% των βρώσιμων φυτικών τροφίμων παγκοσμίως.

Εμφιαλωμένο νερό: Και επίσημα επικίνδυνο σύμφωνα με επιστήμονες – Μικροπλαστικά στον εγκέφαλο όσο ένα πλαστικό κουτάλι!

Το εμφιαλωμένο νερό από μόνο του μπορεί να εκθέσει τους ανθρώπους σε σχεδόν τόσα μικροπλαστικά σωματίδια ετησίως, όσα όλες οι πηγές που λαμβάνονται και εισπνέονται μαζί λένε οι επιστήμονες

Δίαιτα: Γιατί κάποια στιγμή σταματάμε να χάνουμε βάρος; Επιστήμονες απαντούν και δίνουν λύση

Πειραματική μελέτη σε ποντίκια άνοιξε το δρόμο για να ξεγελάμε τον μεταβολισμό και να συνεχίζεται χωρίς εμπόδια η απώλεια βάρους.

Το φάρμακο που αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την τροφική αλλεργία από την OIT σύμφωνα με μελέτη

Το Omalizumab αντιμετωπίζει την αλλεργία σε πολλαπλές τροφές καλύτερα από τη στοματική ανοσοθεραπεία Μια κλινική δοκιμή διαπίστωσε ότι το φάρμακο omalizumab, που διατίθεται στην αγορά...

Νηστεία και υγεία – Τι έδειξε μελέτη από το Εργαστήριο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μελέτη για την επίδραση της Νηστείας στην υγεία από το το Εργαστήριο Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης (SmArTLab) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης ξεκαθαρίζει οριστικά εάν μπορούμε να φάμε τα κόκκινα αυγά από τα τσουρέκια

Τελικά τρώμε τα αυγά που στολίζουν τα κόκκινα τσουρέκια; Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης*, λύνει το ζήτημα χωρίς περιστροφές

Νέο καμπανάκι για τη σοκολάτα Dubai – «Βόμβα» καρκινογόνων ουσιών

Ανησυχία προκαλούν νέα ευρήματα για τη σοκολάτα Dubai
spot_img

Ροή Ενημέρωσης