Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Κάνει τελικά καλό ο καφές στην καρδιά; Νέα επιστημονική έρευνα

Σε νέα ανασκόπηση μελετών συζητούνται τα στοιχεία από δοκιμές παρατήρησης καθώς και από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για την επίδραση του καφέ στην υγεία της καρδιάς.

Επιστήμονες ανακάλυψαν την ουσία που βοηθά τις καλλιέργειες ρυζιού σε αλμυρά εδάφη χωρίς ΓΤΟ

Επιστημονικό πείραμα για αύξηση της ανθεκτικότητας σε ρύζι που καλλιεργείται σε εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Επιστήμη: Οι πρωτεΐνες που συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου

Δεκατρείς πρωτεΐνες που συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου στον άνθρωπο εντόπισαν ερευνητές και τις παρουσιάζουν σε δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Aging».

Το ψωμί που βοηθά τους διαβητικούς, χορταίνει και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής – Επιστημονική ανακάλυψη

Επιστήμονες δημιούργησαν λειτουργικό ψωμί πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που βελτιώνει τους δείκτες διαβήτη και παρατείνει τον κορεσμό.

Διαφθορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Βραβείο σε ερευνήτρια που αποκάλυψε απάτες και ψεύτικες επιστημονικές μελέτες

Οι δέκα άνθρωποι που διαμόρφωσαν την επιστήμη το 2024, σύμφωνα με το Nature.

Έρευνα για το ελληνικό πρωτόγαλα κατσίκας – Βρέθηκαν 898 πρωτεΐνες

Βιοενεργά πεπτίδια στο ελληνικό πρωτόγαλα κατσίκας: Σχέση με τον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Ελληνικό πείραμα συνδέει προβιοτικό που υπάρχει στα φιστίκια Αιγίνης με τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 

Μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για το προβιοτικό Pediococcus acidilactici SK που υπάρχει στα φιστίκια Αιγίνης. 

Γιατί θυμόμαστε μερικά πράγματα και άλλα τα ξεχνάμε εντελώς;

Έρευνα για το τι, πού και πότε θυμούνται οι άνθρωποι

Επιστημονικό εύρημα: Το μολυσμένο κοτόπουλο μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση καρκίνου

Η κοινή τροφική τοξίνη που προέρχεται κυρίως από κοτόπουλα, επιταχύνει την εξάπλωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η αντιμετώπιση συγκεκριμένων στελεχών E.coli θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου – Επιστημονική μελέτη

Νέα μελέτη συνδέει συγκεκριμένα στελέχη E. coli με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

Επιστημονικό πείραμα: Όσοι αγαπούν το αλάτι αγαπούν και… κάτι άλλο

Η προτίμηση στην αλμύρα δεν '"έρχεται μόνη"...

Την άγνωστη επίδραση της μαύρης σοκολάτας στην υγεία, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Ένα εκπληκτικό εύρημα μελέτης σε 192.000 συμμετέχοντες. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, αλλά όχι σοκολάτας γάλακτος, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου...

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν νέους νευρώνες που καταστέλλουν την πρόσληψη τροφής

Ένας μέχρι τώρα άγνωστος πληθυσμός νευρώνων στον υποθάλαμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την παχυσαρκία.

Αναγνώριση του ταπεινού παντζαριού – Βραβείο στην επιστήμονα που βρήκε τα εκπληκτικά του οφέλη

Η Dr Christine Bösch κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Βιοκαινοτομίας 2024 LIST για την εργασία της σχετικά με τα πιθανά οφέλη του παντζαριού για την υγεία.

Το γρήγορο τεστ για την ανίχνευση βακτηρίων σε υγρά

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο τεστ που μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει βακτήρια σε οποιοδήποτε υγρό, όπως νερό, γάλα ή ούρα.

Η Ελληνική εφαρμογή που προβλέπει με αξιοπιστία τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στα επόμενα 10 χρόνια

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων παρουσίασε στο 29ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων την εφαρμογή, που υπολογίζει με ταχύτητα και αξιοπιστία τον 10ετή καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με ή χωρίς εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο.

Νέα μελέτη απενοχοποιεί τον χρόνο οθόνης στα παιδιά

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις απόψεις σχετικά με τον χρόνο οθόνης, αποκαλύπτοντας άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού.

Τα θανατηφόρα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνους στο γαστρεντερικό σύστημα – Ευρήματα δύο μελετών

Ποια διατροφή μπορεί να να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου.

Ενδιαφέρον πείραμα εξηγεί γιατί το αλκοόλ οδηγεί σε επιθετικότητα και βία

Επιστήμονες εξηγούν το λόγο για τον οποίο οι μεθυσμένοι, συμπεριφέρονται πιο επιθετικά από τους νηφάλιους.

Ροδάκινα: Επιστήμονες αναστέλλουν τη σήψη με… κανέλα!

Το αιθέριο έλαιο κανέλας προκαλεί ρήξη της κυτταρικής μεμβράνης του βασικότερου μύκητα που καταστρέφει τα ροδάκινα και ελέγχει τη σήψη σύμφωνα με μελέτη.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο