Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Πώς η σαλμονέλα βοηθά την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου

Τα βακτήρια της σαλμονέλας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του καρκίνου του εντέρου σύμφωνα με επιστήμονες.

Στα “σκαριά” το νέο Ozempic που μειώνει την όρεξη και αυξάνει τις καύσεις, αλλά δεν προκαλεί ναυτία και εμετό

Νέος στόχος φαρμάκου απώλειας βάρους που καίει ενέργεια και μειώνει την όρεξη, χωρίς ναυτία και έμετο.

Προβλήματα όσφρησης: Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μ. Αρτόπουλος ανακοινώνει νέα θεραπεία για την οσφρητική δυσλειτουργία

Ακίνδυνη και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Η σαλμονέλα είναι… “απατεώνας”: Πώς εξαπατά την άμυνα του οργανισμού για να προκαλέσει μόλυνση

Νέα μελέτη δείχνει πώς η σαλμονέλα εξαπατά την άμυνα του εντέρου για να προκαλέσει μόλυνση.

Το άνοστο και δυσάρεστο φαγητό κινητοποιεί τους μυς των… φρυδιών!

Ερευνητές βρήκαν τα νεύρα του προσώπου και τα σημεία του εγκεφάλου που αντιδρούν σε ευχάριστη και δυσάρεστη τροφή.

Τι είναι η Δίαιτα της Παλαιολιθικής Εποχής που «κοντράρει» τη Μεσογειακή

Αξίζει να γυρίσει κάποιος πίσω ή όχι;

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε το γεύμα μας πάντα σε θερμοκρασία δωματίου

Το σώμα χρησιμοποιεί ενέργεια για να διατηρήσει την εσωτερική του θερμοκρασία και η τροφή μπορεί να εμπλακεί σε τέτοιες διαδικασίες

Υδράργυρος στον τόνο: Έλληνας Χημικός Τροφίμων, αποκαλύπτει πόση ποσότητα την εβδομάδα είναι ασφαλής και θέτει τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους

"Ωραία αυτά για τον υδράργυρο, και τώρα τι;" Του Δημήτρη Χρυσαφίδη Δρ. Χημείας Τροφίμων. Στο θέμα του υδραργύρου στον τόνο έχουν αναφερθεί προηγούμενοι γράψαντες (κ....

Τα βακτήρια του εντέρου των παιδιών, κλειδί για τη θεραπεία της διάρροιας

Ερευνητές εντόπισαν ποικιλία σιταριού που μπορεί να θεραπεύσει τη διάρροια.

Έτοιμα μπιφτέκια: Μπέρδεμα στη χρήση πρόσθετων – Τα φυσικά αρωματικά περιέχουν πρόσθετα!

Σύμφωνα με μελέτη στα φυσικά µμείγματα αρωμάτων υπάρχουν πρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταφέρονται στο τελικό προϊόν, και δεν αναγράφονται στην ετικέτα.

Ένα βήμα προς ασφαλέστερες ακτίνες Χ με νέα τεχνολογία ανιχνευτών

Ερευνητές δημιούργησαν έναν ευαίσθητο και αναδιπλούμενο ανιχνευτή που παράγει εικόνες καλής ποιότητας με μικρότερες δόσεις των ακτίνων.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του

Πρώτη πανελλήνια επιστημονική συνάντηση για τα κανναβινοειδή φάρμακα στην Ελλάδα

Με θέμα «Ιατρική Κάνναβη και Κανναβινοειδή Φάρμακα στην Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», πραγματοποιείται η 1η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή (ΕΙΕΚ).

Providencia rustigianii: Το βακτήριο που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και μοιάζει με τη σαλμονέλα

Το Providencia rustigianii έχει γονίδιο λοιμογόνου δράσης παρόμοιο με της σαλμονέλας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Πότε κοιμούνται οι μέλισσες και πότε έχουν… αϋπνία

Τι μπορεί να διαταράξει τον ύπνο των μελισσών.

Πρόληψη της φλεγμονής και των καρδιαγγειακών παθήσεων – Το νέο βιβλίο του Γ. Ζαμπετάκη που καλύπτει τα κενά γνώσης

Στο νέο Βιβλίο του, ο Γιάννης Ζαμπετάκης διαλύει τον μύθο της χοληστερόλης, ως αιτία καρδιακών παθήσεων.

Μπορεί το δηλητήριο από τις ζωοτροφές με λούπινα να περάσει στον άνθρωπο μέσω ζωικών τροφίμων; – Έρευνα

Τα λούπινα περιέχουν τις τοξικές ουσίες λιπινίνη, λουπιδίνη και λουπιτοξίνη οι οποίες είναι δηλητηριώδεις

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο