Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Vegan τρόφιμα: Καινοτόμα συσκευή εντοπίζει τη ζωική επιμόλυνση σε μία ώρα!

Ισπανική Startup δημιούργησε 3 φορητές συσκευές που εντοπίζουν: DNA ζώων σε vegan τρόφιμα, χοιρινό σε προϊόντα χαλάλ και DNA αλόγου ή γαϊδουριού σε προϊόντα Kocher

Ασφάλεια τροφίμων: Εφαρμογή αντισωμάτων και ανοσοδοκιμών για γρήγορο έλεγχο

Η ανάπτυξη μεθόδων που θα είναι υπερευαίσθητες και με ακριβείς ανοσολογικές και πολλαπλές ικανότητες ανίχνευσης, είναι μια αυξανόμενη τάση

Το καστανό ρύζι προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2 και την άνοια

Οι μη γυαλισμένοι κόκκοι ρυζιού περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως διαιτητικές ίνες, φυτικά οξέα, φλαβονοειδή, τοκοφερόλες, γ-ορυζανόλη και βιταμίνες Ε και Β, από τους συνηθισμένους γυαλισμένους κόκκους ρυζιού.

Επεξεργασμένη ντομάτα: Προτάσεις για στρατηγικές διαφοροποίησης για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς

Επιστημονική μελέτη από δύο Ιταλικά Πανεπιστήμια

Γαλακτωματοποιημένα τρόφιμα: Τα φαινολικά συστατικά αυξάνουν την διάρκεια ζωής

Επιστημονική έρευνα δείχνει την υψηλή αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες στη vegan μαγιονέζα

Ανακαλύφθηκε γονίδιο υπεύθυνο για AMR στο E.coli και τη Salmonella

Ένα γονίδιο που προκαλεί αντιμικροβιακή αντοχή σε βακτήρια όπως η σαλμονέλα και το E.coli έχει ανακαλυφθεί στις ΗΠΑ.

Σε ποια ποτά επιβιώνει ο SARS-CoV-2 – Επιστημονική μελέτη

Σε ποια ποτά και ροφήματα αδρανοποιείται και ποια θεωρούνται πιθανό "όχημα" μετάδοσης

Τηγανητές πατάτες vs Αμυγδάλων: Σημειώσατε “Χ” στην αύξηση βάρους!

Οι αλλαγές στη σύνθεση του σώματος, το σωματικό βάρος, τη γλυκόζη νηστείας και τα επίπεδα ινσουλίνης νηστείας μεταξύ των ομάδων παρέμβασης που είχαν καταναλώσει τηγανητές πατάτες και αμύγδαλα αντίστοιχα, δεν ήταν σημαντικές

Επιστήμη – Μελισσοκομία: Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αστικές και ημιαστιακές περιοχές βλάπτουν τις μέλισσες;

Μέχρι σήμερα, είναι λίγες οι μελέτες που έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε λαχανόκηπους και καλλωπιστικά φυτά σε αστικές και προαστιακές περιοχές

Ο κρόκος καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Εποχή του Χαλκού!

Το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, εμφανίστηκε, εξημερώθηκε και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στη Ελλάδα την Εποχή του Χαλκού

Πατάτα: Αποκωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά το γονιδίωμα – Ανοίγει ο δρόμος για νέες ποικιλίες με μεγαλύτερες αποδόσεις

Επιστήμονες εφαρμόζουν υποβοηθούμενη από το γονιδίωμα αναπαραγωγή νέων ποικιλιών πατάτας που θα είναι πιο παραγωγικές και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή

Επιστήμη: Το γρύλισμα των χοίρων αποκαλύπτει τα συναισθήματά τους

Αξίζει ένα γρύλισμα χοίρου όσο χίλιες λέξεις; Ίσως ναι... Τώρα οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν τα συναισθήματα των ζώων

Το ξύλινο βαρέλι και ο ρόλος του στην ποιότητα και την ασφάλεια της Φέτας

Νομοθεσία, ζητήματα ασφαλείας, επίδραση θερμικής εξυγίανσης των ξύλινων βαρελιών και σύγκριση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της φέτας που ωρίμασε σε βαρέλι σε σχέση με φέτα σε δοχείο

Μελέτες που αφορούν σε διατροφή: Είναι άραγε αξιόπιστες;

Τι είναι οι μελέτες Observational studies που γίνονται μέσω ερωτηματολογίου

Τεχνολογία τροφίμων: Σκόνη σαλιγκαριών για gel-based προϊόντα – Μελέτη του ΑΠΘ

Το κρέας σαλιγκαριών μετά από λυοφιλίωση, προσφέρει μια «αξιοσημείωτη» ικανότητα συγκράτησης νερού και λαδιού

Δημιουργήθηκαν νανορομπότ που μπορούν να απομακρύνουν τη ρύπανση από το νερό

Άνοιξε ο δρόμος για νέες τεχνολογίες απορρύπανσης από χημικές ουσίες

Αλλεργία στα φιστίκια: Νέα καινοτόμα θεραπεία με μεταμοσχεύσεις μικροβίων από υγιείς δότες

Το FMT αντικαθιστά τα εντερικά βακτήρια των αλλεργικών στα φιστίκια ασθενών με αυτά των μη αλλεργικών δοτών

Ανασκόπηση: Αξιοποίηση υποπροϊόντων φρούτων και λαχανικών για την επιμήκυνση χρόνου ζωής τροφίμων

Τα υποπροϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναστολή των διαδικασιών οξείδωσης, της μικροβιακής ανάπτυξης, καθώς και της φυσικής υποβάθμισης των τροφίμων

Φυσικοχημικός και Διατροφικός Χαρακτηρισμός των Εμπλουτισμένων με Πίτουρο Προϊόντων

Ενώ το πίτουρο είναι ένα εξαιρετικό όχημα για διαιτητικές ίνες και φυτοχημικά με υποτιθέμενη βιοδραστική λειτουργία, η προσθήκη του στα σκευάσματα αλλάζει τις ιδιότητες του προϊόντος.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο