Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

SOOS, Israel

spot_img

Saving Male Chicks

Every year billions of male chicks are exterminated immediately after hatching, since they cannot lay eggs or be used for meat production. This practice attracts heavy regulatory pressure and public critique damaging the egg production industry’s image as a provider of an important source of protein.

Israeli SOOS is a poultry egg sex determination research company. Our mission is to eliminate this practice while making the egg industry more productive, profitable, humane and sustainable.

Soos Technology developed an incubation platform that mimics nature – we encourage layer embryos to develop as female layers that can lay eggs!
Our solution will save billions of male chicks from extermination and will change the poultry industry landscape for the better.

Male chick extermination has severe animal welfare, economic, and environmental ramifications harming the public image of the egg industry.

Imagine a factory that throws away half of its production… this is how the layer industry operates: each year, commercial hatcheries worldwide produce 15 billion chicks: 7.5 billion are females who can lay eggs, and 7.5 billion are males who have no commercial use and are therefore exterminated after hatching.

As a result, the poultry industry is experiencing a growing regulatory pressure from government agencies and public scrutiny around the world. Starting 2022, the culling of male chicks in the layer industry is banned in Germany and France and soon – others will follow.

Moreover, large retailers such as Tesco, Aldi and RWE are leading efforts to push the transition into marketing eggs did not involve male-chick culling in their production process.

The production process of layers is not only a source of animal suffering but is also an environmentally and economically wasteful practice: the industry uses unnecessary energy, water, land, and labor to produce male chicks and creates an unnecessary carbon footprint in the process.

SOOS technology

We control the environmental conditions in the incubator during embryonic development by applying sound vibration in a patented combination of frequencies and volumes and by affecting the humidity and temperatures within the incubator. These parameters are tracked and monitored in real time for data collection and technical malfunctions detection.

Our treatment is safe for the embryos, non-intrusive to the eggs, and does not involve any form of genetic modification or hormonal intervention.

READ MORE

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο