Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

5,5 χρόνια φυλάκισης για τον οικοδεσπότη του MasterChef Turkey – Έπεσε τοίχος στο εστιατόριό του και σκότωσε θαμώνα

ΑρχικήΝέα5,5 χρόνια φυλάκισης για τον οικοδεσπότη του MasterChef Turkey - Έπεσε τοίχος στο εστιατόριό του και σκότωσε θαμώνα
spot_img

Σε φυλάκιση 5 ετών, 6 μηνών και 20 ημερών καταδικάστηκε ο διάσημος σεφ Σόμερ Σιβρίογλου για ένα τραγικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου.

H απόφαση του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη

Η υπόθεση χρονολογείται από τις 21 Μαΐου 2022, όταν ένας τοίχος αντιστήριξης μπροστά από το εστιατόριο του στην οδό Nispetiye στην περιοχή Etiler της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ahmad Muhammed Salem Lubbad και τον τραυματισμό του Baha Eddin Ali Hafez Shanableh. Ο Σιβρίογλου και δύο άλλοι – ο Καζίμ Εβίργκεν και ο Καντρί Μπερκ Τζεμάλ – καταδικάστηκαν για πρόκληση θανάτου και τραυματισμού από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν πραγματοποίησαν τις απαραίτητες εργασίες αδειοδότησης, συντήρησης ή ενίσχυσης παρά τον προφανή κίνδυνο κατάρρευσης. Η αρχική ποινή των έξι ετών και οκτώ μηνών μειώθηκε σε πέντε χρόνια, έξι μήνες και 20 ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της καταδίκης στους κατηγορούμενους.

Λεπτομέρειες από την έρευνα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ενήργησαν κατά παράβαση του καθήκοντος περίθαλψης, με αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ζωής. Οι εισαγγελείς αρχικά ζήτησαν ποινές που κυμαίνονταν από δύο χρόνια και οκτώ μήνες έως 22 χρόνια και έξι μήνες για πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Σιβρίογλου. Τέσσερις άλλοι κατηγορούμενοι – οι Sakine Ocal, Gulay Kula, Sevinc Kula και Mehmet Levent Kula – αθωώθηκαν.

Ποιος είναι ο σεφ Σόμερ Σιβρίογλου;

Γεννημένος το 1971 στην περιοχή Kadikoy της Κωνσταντινούπολης, ο Somer Sivrioglu μετακόμισε στην Αυστραλία το 1995 σε ηλικία 25 ετών για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του μετά την αποφοίτησή του από το πρόγραμμα Tourism and Hospitality Management του Πανεπιστημίου Bilkent.

Ο Σιβρίογλου έκανε όνομα διεθνώς ανοίγοντας το Efendy, ένα τουρκικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ που προβάλλει αυθεντικές τουρκικές γεύσεις. Το εστιατόριο έγινε γρήγορα ένας διάσημος γαστρονομικός προορισμός. Με τα χρόνια, ο Sivrioglu έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων για το καλύτερο εστιατόριο και τα καλύτερα πιάτα με κρέας.

Ο Sivrioglu είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής Anatolia: Adventures in Turkish Cooking, το οποίο εξερευνά την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Τουρκίας. Παρουσίασε επίσης το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Lezzet Yolculugu και εργάστηκε ως αρθρογράφος. Τα τελευταία χρόνια ο Σιβρίογλου, είναι οικοδεσπότης του MasterChef Türkiye.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο