Συνεχίζεται η παράνομη αλιεία ανά την Ελλάδα. Συνεχείς οι έλεγχοι του λιμενικού.
Οι Λιμενικοί Καβάλας εντόπισαν στην παραλία Φωλιάς Παγγαίου δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 43 ετών, να έχουν αλιεύσει τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια πενήντα (4.850) τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας την επιτρεπόμενη ποσότητα και τις προβλεπόμενες διαστάσεις. Η νομοθεσία ορίζει πως, για τους κατόχους ερασιτεχνικής άδειας επιτρέπεται η αλίευση 30 αχινών ανά σκάφος, ενώ ο απλός ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να μαζέψει μέχρι 20. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αλιεύματα και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
Στα “πράσα” πιάστηκε από την λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας και ένας ερασιτέχνης ψαράς που αλίευσε χωρίς αλιευτικό εργαλείο, τετρακόσια είκοσι επτά (427) τεμάχια του είδους ολοθούριου, στην περιοχή ¨ΑΜΜΟΥΔΙΑ¨ στην Πρέβεζα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
Το ολοθούριο σύμφωνα με την επιστημονική ονομασία ή απλά ψολιόγκο (ή ψολιάγκο) για τους Έλληνες ψαράδες, μοιάζει με τον γυμνοσάλιαγκα και χρησιμοποιείται είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο σε διάφορα γουρμέ πιάτα κυρίως στους ασιατικούς πολιτισμούς, αν και η αποξηραμένη μορφή είναι μακράν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη. Στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβό και γι αυτό εξάγεται και από Έλληνες επιχειρηματίες σε ξένες χώρες. Ωστόσο στην Ελλάδα η συνηθισμένη του χρήση είναι ως εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια, καθώς εκτός των άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει μέσα στο νερό αλλά πλέον αναδεικνύεται ως εκλεκτό έδεσμα και στη χώρα μας καθώς το προτείνουν στις συνταγές τους γνωστοί σεφ.