Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
11.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλάζουν τα πρότυπα στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑλλάζουν τα πρότυπα στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ
spot_img

Ο FDA ζητά πληροφορίες για το γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Τα πρότυπα στη παραγωγή γιαουρτιού είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις με την πάροδο των ετών στον κλάδο, με μικρή ανταπόκριση από την Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μέχρι πρόσφατα.

Τα πρότυπα αποσκοπούν στην προστασία των θρεπτικών ιδιοτήτων και της ποιότητας ενός τροφίμου, ώστε να διασφαλίζεται στους καταναλωτές ότι το προϊόν δεν έχει υποστεί υποβάθμιση με τη χρήση διεργασιών ή συστατικών που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ιδιότητες αυτές.

Πρόσφατα, ο FDA εξέδωσε αίτημα για πληροφορίες (RFI) σχετικά με τις διαδικασίες παρασκευής και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία, για τους σκοπούς του RFI, αναφερόμαστε ως γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ελληνικό γιαούρτι ή όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα το στραγγιστό γιαούρτι (αναφέρονται επίσης συλλογικά ως «γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες» στο παρόν RFI).

Τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα καλλιεργούνται τουλάχιστον με Lactobacillus delbrueckii, υποείδος bulgaricus, και Streptococcus thermophilus. Ο FDA προβαίνει σε αυτή τη δράση, εν μέρει, επειδή το υφιστάμενο πρότυπο ταυτότητας γιαουρτιού (SOI) ενδέχεται να μην ευθυγραμμίζεται με ορισμένες διαδικασίες παρασκευής και συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση πρωτεϊνών για την παρασκευή γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Ο FDA ζητά πληροφορίες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να κατανοήσει τις τρέχουσες πρακτικές παρασκευής και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Ζητά επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση διαφόρων ονομασιών για το γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων πρακτικών των εταιρειών, εμπορικών συνεδρίων και μελετών για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει ποιο είναι το χειρότερο πρωινό για την υγεία μας

Πολλές δημοφιλείς επιλογές στερούνται σημαντικών θρεπτικών συστατικών και μπορεί να σας αφήσουν να αισθάνεστε πεινασμένοι πολύ πριν από την επόμενη ευκαιρία σας να φάτε.

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο