Η ανάκληση έρχεται ένα μόλις μήνα μετά την επίσημη λήξη της επιδημίας σαλμονέλας από αυγά στις ΗΠΑ, με 93 επιβεβαιωμένους ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 χρειάστηκαν νοσηλεία.
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιδημίας από σαλμονέλα που προέρχεται από μολυσμένα αυγά βρίσκονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι ΗΠΑ. Η Handsome Brook Farms ανακαλεί 10.800 αυγά βιολογικής εκτροφής που πωλούνται με την επωνυμία Kirkland Signature λόγω πιθανής μόλυνσης από το βακτήριο.
Τα ανακληθέντα αυγά Kirkland Signature Organic Pasture Raised 24-Count Eggs διανεμήθηκαν σε 25 καταστήματα Costco στην Αλαμπάμα, τη Γεωργία, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα και το Τενεσί από τις 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
- Δείτε επίσης: 14 στα 18 δημοφιλή εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά περιέχουν φυτοφάρμακα – Τι έδειξαν εργαστηρικοί έλεγχοι
Τα αυγά που ανακαλούνται φέρουν σήμανση UPC 9661910680 και είναι συσκευασμένα σε πλαστικά κουτιά αυγών με ετικέτα Kirkland Signature στο επάνω μέρος και την ημερομηνία λήξεως την 6η Ιανουαρίου 2025.
Η ανάκληση ξεκίνησε αφού η εταιρεία διαπίστωσε ότι τα αυγά που δεν προορίζονταν για λιανική διανομή συσκευάστηκαν και διανέμονταν σε συσκευασίες λιανικής.
Οι αρχές συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τα αυγά, να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στο τοπικό τους κατάστημα Costco για πλήρη επιστροφή χρημάτων.
- Δείτε επίσης: Τι διάρκεια ζωής έχουν τα αρτοσκευάσματα;
- Δείτε επίσης: Η διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο
Ένα μήνα μετά τη λήξη της επιδημίας σαλμονέλας από αυγά
Η ανάκληση έρχεται ένα μόλις μήνα μετά την επίσημη λήξη της επιδημίας σαλμονέλας από αυγά στις ΗΠΑ, με 93 επιβεβαιωμένους ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 χρειάστηκαν νοσηλεία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ξέσπασμα είχε προκληθεί από αυγά από την Milo’s Poultry Farms LLC του Bonduel, WI. Η Salmonella Enteritidis εντοπίστηκε σε δείγματα που συλλέχθηκαν από την εγκατάσταση συσκευασίας και το πτηνοτροφείο. Η ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος προσδιόρισε ότι το στέλεχος της σαλμονέλας που ανιχνεύθηκε στα δείγματα ταίριαζε με το στέλεχος που προκάλεσε τις ασθένειες. Τα ανακληθέντα αυγά διανεμήθηκαν σε λιανοπωλητές και διανομείς υπηρεσιών τροφίμων στο Ουισκόνσιν, το Ιλινόις και το Μίσιγκαν.
- Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και άλλα συστατικά ψησίματος ώστε να διαρκέσουν
Οι λοιμώξεις από σαλμονέλα
Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση αλλοιωμένου προϊόντος. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, σύμφωνα με το CDC.
Όποιος έχει φάει κάποιο από τα αυγά που ανακαλούνται και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.
- Δείτε επίσης: Ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσετε γρήγορα το βούτυρο
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.
Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.
Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωσταίνουν ή να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τις λοιμώξεις σε άλλους.
Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.