ΑρχικήΝέαΑνοίγει ο Μεθοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής για είσοδο εργατών γης

Ανοίγει ο Μεθοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής για είσοδο εργατών γης

cibum team


  Ανοίγει ο Μεθοριακός Σταθμός της Κρυσταλλοπηγής ύστερα  από εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίσθηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Λιβανού να ανοίξει ο Μεθοριακός Σταθμός της Κρυσταλλοπηγής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εργατών γης που είναι απαραίτητοι για τις καλλιέργειες της χώρας. Η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει όλη τη Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή την Καστοριά, την Φλώρινα, την Κοζάνη, την Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Λάρισα για την είσοδο των εργατών γης και την απασχόλησή τους στις αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες αυτής της περιόδου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για καλύτερους υγειονομικούς ελέγχους, αφού θα γίνει επιμερισμός των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για την επαναλειτουργία του Μεθοριακού  Σταθμού της Κρυσταλλοπηγής θα γίνει αξιοποίηση των νέων υγειονομικών που προσλήφθηκαν στην ΠΕ Φλώρινας.

Λόγω της εγγύτητας του Σταθμού της Κρυσταλλοπηγής με την Καστοριά,  θα υπάρξει  συνδρομή του ΕΟΔΥ Καστοριάς για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών λειτουργίας του τοπικού κλιμακίου στον συγκεκριμένο Μεθοριακό Σταθμό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα γίνεται χρήση rapid test για τον έλεγχο κατά την είσοδο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στους δυο Μεθοριακούς Σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Κακκαβιάς.

Από την  Κρυσταλλοπηγή, αλλά και από την  Κακκαβιά, θα υπάρχει η δυνατότητα να εισέρχονται 400 άτομα την ημέρα σε κάθε έναν από τους δύο Μεθοριακούς Σταθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.