Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απάτη Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑπάτη Τροφίμων

Απίστευτη απάτη τροφίμων: Σάλτσα ψαριού είναι από… κοτόπουλο – Κατασχέθηκε από τους Ιταλούς

DNA κοτόπουλου βρήκαν οι Ιταλοί σε σάλτσα ψαριών από τις Φιλιππίνες

Νοθευμένο ελαιόλαδο στο Μενεμένη Θεσσαλονίκης – Άσκηση δίωξης για κακούργημα σε 5 άτομα

 Πουλούσαν ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - Κατασχέθηκαν 15 τόνοι νοθευμένων ελαίων

Πάσχα με «ελληνικά» αυγά: Αληθινά ή πλαστά;

Ενώ η παγκόσμια κρίση αυγών και η εποχική ζήτηση κορυφώνονται, στην Ελλάδα το μεγάλο ζήτημα είναι η γνησιότητα και όχι η διαθεσιμότητα.

Παράνομο εμπόριο ψαριών στην Ιταλία – Κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι αλιευτικών προϊόντων

2.700 κιλά ψαριών χωρίς ιχνηλασιμότητα εντοπίστηκαν μεταξύ Παλέρμο και Πορτικέλο στην Ιταλία

Νηστίσιμα προϊόντα: Προειδοποίηση του ΣΕΕ στους Έλληνες παραγωγούς – Κίνδυνος παραπλάνησης

Για παραπλάνηση των καταναλωτών προειδοποιεί το ΣΕΕ, όσον αφορά στα νηστίσιμα προϊόντα

Ψεύτικος καφές στα ράφια των σουπερμάρκετ – Οι στρατηγικές marketing που παραπλανούν τους καταναλωτές

Αντιδράσεις για παραπλανητικές πρακτικές και εκτόξευση τιμών.

Ελληνική εταιρεία έξτρα παρθένου ελαιολάδου το νοθεύει με πυρηνέλαιο – Καταγγελία στην Ευρώπη από την Αυστρία

Για άλλη μία φορά ευρωπαϊκή χώρα μας "καρφώνει" για νοθεία σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Παραποιημένα κρέατα, αραιωμένο γάλα και επικίνδυνα μπαχαρικά – Απάτες τροφίμων που βλάπτουν την υγεία μας

Μια παρουσίαση του καθηγητή Dan Vodnar σε μια πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η Επιστημονική Γερουσία του FDVDR στη Ρουμανία

Μαγαζί κινητής τηλεφωνίας έκρυβε 2 τόνους… μοσχαρίσιο κρέας

Το μυστικό "θησαυροφυλάκιο" ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στη Μαδρίτη, έκρυβε 2,5 τόνους παράνομου μοσχαρίσιου κρέατος Kobe και επικίνδυνες σάλτσες.

Μια νύχτα στο Παλέρμο… κατέσχεσαν 3.000 λίτρα αγελαδινό γάλα

Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν ολόκληρο το φορτίο βυτιοφόρου με νωπό αγελαδινό γάλα, λόγω έλλειψης ιχνηλασιμότητας

Υψηλός ο βαθμός απάτης στον μπακαλιάρο – Πώς θα σιγουρευτείτε ότι πληρώνετε για αληθινό μπακαλιάρο

Πως να καταλάβετε ότι είναι μπακαλιάρος και όχι άλλο, φθηνότερο συγγενικό είδος

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ανίχνευσης νοθείας σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές

Η πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδος ανίχνευσης νοθείας και παραπλανητικής επισήμανσης προέλευσης, για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Χάρτινα καλαμάκια: Δυσάρεστη εμπειρία, παρουσία χημικών αλλά ΚΑΙ παραπλάνηση και Greenwashing

Παραπλάνηση των καταναλωτών και απάτη σχετικά με τους ισχυρισμούς βιωσιμότητας διαπιστώνει έρευνα για τα χάρτινα καλαμάκια

Ποσότητα ρεκόρ λαθραίου κρέατος στην Ελβετία

Τα τελευταία τρία χρόνια οι τελωνειακές Αρχές έχουν εντοπίσει πάνω από 590 τόνους λαθραίου κρέατος

“Μούφα” η σοκολάτα που αδυνατίζει – Η απόφαση του δικαστηρίου 

Η μάρκα δεν επιτρέπεται πλέον να διαφημίζεται με παραπλανητικούς ισχυρισμούς υγείας

Συναγερμός στην Ευρώπη για το ακατάλληλο μέλι – Ποια χώρα κινδυνεύει να χάσει τις μέλισσες από τα φυτοφάρμακα

Για την προστασία των καταναλωτών και την καταπολέμηση της απάτης, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε πρόσφατα νέους κανόνες για την παραγωγή και την επισήμανση του μελιού

Νοθεία κρασιού: Πως θα καταλάβετε και θα εντοπίσετε τεχνητά αρώματα

Το άρωμα του κρασιού οφείλεται στην ποικιλία σταφυλιού ή μήπως σε τεχνητό άρωμα; 

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης ξεκαθαρίζει οριστικά εάν μπορούμε να φάμε τα κόκκινα αυγά από τα τσουρέκια

Τελικά τρώμε τα αυγά που στολίζουν τα κόκκινα τσουρέκια; Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης*, λύνει το ζήτημα χωρίς περιστροφές
spot_img

Ροή Ενημέρωσης